Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1417 resultaten


ID: 81489 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Stientjesstraat 30 (Anzegem)
Vrijstaande arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen met aflijnende fries en verfraaid door het gebruik van gele baksteen en arduin. Muurkapel met Heilig Hartbeeld boven deuropening. Licht getoogde muuropeningen met deels vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81636 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Varentstraat 29 (Anzegem)
Historische hoeve, reeds aangegeven op de Ferrariskaart van 1770-1778 als hoeve met semigesloten opstelling. Heden zijn enkele volumes anders opgesteld en/of afgebroken. Verankerde bakstenen bestanddelen met deels gewitte gevels, onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom deels verhard erf. Erf aan de straat afgezet door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Huisweide deels afgezet door betonnen hek. Schuur met witgeschilderde korfboognis met Chrsitus aan het kruis.


ID: 81501 | Bouwkundig element

Pastorie

Vichtsesteenweg 115 (Anzegem)
Dubbelhuis, vermoedelijk voormalige pastorie, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw, horizontaal geaccentueerd door gecementeerde muurbanden.


ID: 81590 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Vossestraat 45 (Anzegem)
Dieper in gelegen boerenwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. In oorsprong breedhuis, thans met deuropeningen in de zijgevel. Lijstgevel van rode verankerde baksteen verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk. Heiligennis in zijgevel. Achtergelegen nutsgebouwen en naastgelegen stal.


ID: 207467 | Bouwkundig element

Dorpswoning uit het interbellum

Blekerijstraat 3 (Ardooie)
Traditionele interbellumwoning, opgetrokken in 1932 voor tuinbouwer Modest Popelier-Vandewynckel. Op dat moment loopt de straat slechts vanaf de Brugstraat tot ter hoogte van nummer 1, en loopt voor de woning nog de Roobeek. Breedhuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat).


ID: 207469 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Blekerijstraat 7 (Ardooie)
Woning met art-decogetinte siercementering, opgetrokken in de jaren 1930 voor A. Strynck-Vankeirsbilck, pas geregistreerd bij kadaster in 1939. In 1958 laat Roger Strynck-Vandeghinste, leermeester van de vakschool, de woning vergroten (mogelijk een verdieping toegevoegd).


ID: 207869 | Bouwkundig element

Hoeve

Knollingstraat 14 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het begin van de 20ste eeuw, op oudere site.


ID: 207923 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Marktplein 2 (Ardooie)
Zwaar verbouwde burgerwoning uit 1790, met fraaie bewaarde gevelkapel. Verbouwde begane grond tot winkelvitrine. Volume van twee en een halve bouwlaag en vijf traveeën onder gewijzigde platte bedaking, waarvoor de kroonlijst is opgehoogd.


ID: 208297 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Oude Heirweg 23 (Ardooie)
Landelijke interbellumwoning, volgens kadaster gebouwd circa 1933 voor werkman Eduard Steen-Popelier. Eénlaags volume in donkerrode baksteen van zes traveeën onder zadeldak (nok schuin ten opzichte van de straat, zwarte mechanische pannen), houten gootlijst. Boven deur beglaasde rondboognis met Onze-Lieve-Vrouw met kind.


ID: 207979 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Roeselaarsestraat (Ardooie)
In 1944 wordt door de wijkbewoners van de Vierweg een kapel opgetrokken uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kapel wordt vermoedelijk herbouwd bij de bouw van de woning . Muurkapel in rode baksteen, deel uitmakend van de zijgevel van de woning Roeselaarsestraat nummer 18.