Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1968 resultaten


ID: 207453 | Bouwkundig element

Herberg In de Vrede

Beverensestraat 16 (Ardooie)
In 1904 laat Emiel Maertens-Heyndrickx, suikerbakker te Etterbeek, een nieuwe woning bouwen. Vermoedelijk tijdens het interbellum wordt daar aan straatzijde een verdieping aan toegevoegd en worden de vensteropeningen op de begane grond voorzien van betonlateien.


ID: 207471 | Bouwkundig element

Herberg 't Bloemgat

Bloemgatstraat 3 (Ardooie)
Herberg " 't Bloemgat". Eenlaagswoning met stalgedeelte, in witgeschilderde baksteenbouw, onder zadeldak in zwartgeglazuurde Vlaamse pannen. Een kaart bij het landboek van Meulebeke uit 1654-1656 geeft de herberg "Blomgadt" weer gelegen aan de zuidzijde van de straat.


ID: 208188 | Bouwkundig element

Dorpswoning en herberg

Dorpsplein 1 (Ardooie)
Dorpswoning en voormalige herberg "Cichoree" - "Sint Martinus", "Maison de Commerce", uit 1878, mogelijk met oudere kern. Hoekhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 208191 | Bouwkundig element

Dorpsherberg

Dorpsplein 23 (Ardooie)
Volume vermoedelijk daterend uit het begin van de 19de eeuw, op het minst teruggaand op de volumes zichtbaar op het primitief kadasterplan (circa 1830).


ID: 208198 | Bouwkundig element

Herberg Sint-Hubrecht

Gemeentehuisstraat 1 (Ardooie)
Oude herberg vroeger gekend als "Sint-Hubrecht" en later "In Het Gildhof", doet tijdens het ancien regime tevens dienst als "stadthuys en vanghenisse" en beschikte over een eigen brouwerij. De gevangenis blijft zeker tot aan de Franse Revolutie op deze plaats. Verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen, houten gootlijst).


ID: 207666 | Bouwkundig element

Herberg De Wandeling

Izegemsestraat 101 (Ardooie)
Opgetrokken in 1883, zie jaartalsteen in de zijgevel. Tijdens het interbellum voorzien van een nieuwe straatgevel. Bakstenen eenlaagsbouw onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok parallel met de straat). Straatgevel van acht traveeën in witgeschilderde belvedèrebaksteen. Oostelijk bijgebouwtje.


ID: 207604 | Bouwkundig element

Herberg

Izegemsestraat 56 (Ardooie)
Landelijke woning en voormalige herberg, gebouwd in 1874-1875 als samenstel van twee woningen, na de aanleg van de nieuwe steenweg, in opdracht van Francis Vansteenkiste, gekend ten kadaster als herbergier uit Ardooie. Eenlaagswoning in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen. Westelijke schuur-stal.


ID: 205261 | Bouwkundig element

Herberg De Kaai

Kaaistraat 18 (Ardooie)
Voormalige herberg "De Kaai", gebouwd rond het midden van de 18de eeuw.


ID: 208236 | Bouwkundig element

Herberg en wagenmakerij La Concorde

Knijffelingstraat 22 (Ardooie)
Voormalige herberg en wagenmakerij uit het begin van de 20ste eeuw. Volgens kadaster gebouwd in 1902 in opdracht van wagenmaker en herbergier Hendrik Gevaert-De Ceuninck.


ID: 207889 | Bouwkundig element

Café De Veekoopman

Kortrijksestraat 125 (Ardooie)
Opgetrokken op een leeg perceel in 1911, voor weduwe en kinderen van Louis Wybo-Dewitte, herbergiers te Ardooie. Groot volume van twee bouwlagen in donkerrode baksteenbouw onder schilddak in mechanische pannen (nok parallel met de straat). Aanbouw van stallingen.