Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1968 resultaten


ID: 208091 | Bouwkundig element

Samenstel van dorpswoningen

Stationsstraat 166-168 (Ardooie)
Samenstel van twee dorpswoningen, de nummer 168 gekend als de voormalige herberg "In Tivoli", opgetrokken in 1888 in opdracht van brouwers Cyriel en Flavia Vanden Bussche. Eenlaagsbouw van respectievelijk vier en vijf traveeën in donkerrode baksteen onder zadeldak.


ID: 208006 | Bouwkundig element

Herberg  met achtergelegen bolletra

Stationsstraat 2 (Ardooie)
Roodbakstenen volume van twee bouwlagen en zes traveeën op L-vormig grondplan, onder zadeldak in Vlaamse pannen. Lager haaks Langwerpig volume van open bolletra onder lessenaarsdak, later dichtgemaakt in assesteen.


ID: 208093 | Bouwkundig element

Café De Mythe

Stationsstraat 207 (Ardooie)
Voormalige afspanning "De Loskaai" met kalk- en kolenmagazijn, volgens kadaster opgetrokken in 1879, in opdracht van Pieter Renaux uit Kortrijk, gekend als vertegenwoordiger van steenkoolmijnen. De woning wordt ingericht als herberg/afspanning en het achtergelegen magazijn langsheen de Biekorfstraat als magazijn van kalk, cokes en kolen. Hoekpand van twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder tentdak in Vlaamse pannen. Straatgevels van vier traveeën en afgeschuinde hoektravee.


ID: 208070 | Bouwkundig element

Herberg

Stationsstraat 75 (Ardooie)
Opgetrokken rond 1904 op een onbebouwd perceel, in opdracht van brouwer Cyriel Vanden Bussche, vermoedelijk als café/ herberg. Witgeschilderd bakstenen hoekpand van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldaken in mechanische pannen. Vernieuwde kroonlijst, bakstenen muizentand.


ID: 208074 | Bouwkundig element

Café De Roose

Stationsstraat 99 (Ardooie)
Gebouwd als herberg in 1864 op een leeg perceel, in opdracht van brouwer Victor Vanden Bussche. Eenlaags geelgeschilderd bakstenen volume van zes traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Geprofileerde houten kroonlijst.


ID: 75439 | Bouwkundig element

Herberg

Kloosterbaan 30-32 (Arendonk)
Voormalige herberg op de hoek met Potoven van drie traveeën en een afgeschuinde hoek op twee traveeën en twee bouwlagen onder een mank, kunstleien zadeldak, gekadastreerd in 1903.


ID: 21382 | Bouwkundig element

Afspanning Huveners

Dorpsstraat 48 (As)
Oorspronkelijk rondom een binnenkoer gegroepeerd gebouwencomplex, thans in meerdere woningen opgesplitst. Sterk verbouwd en aangepast heeft het zijn oorspronkelijke kwaliteit geheel verloren.


ID: 306518 | Bouwkundig element

Centrum Bollebeek

Assesteenweg, Bollebeekstraat, Pastoor Isidoor Stallaertplein, Steenweg naar Kobbegem, Veldeken, Velm (Asse)
Beschermd dorpsgezicht opgebouwd rond twee hoofdaccenten: de parochiekerk en de hoeve Hof te Bollebeek.


ID: 76824 | Bouwkundig element

Huize Sint-Antoon

Assesteenweg 3-5 (Asse)
Vrijstaand breedhuis, volgens de huidige eigenaar voormalige dorpsherberg met bijhorende, haakse zaal, gelegen in het beschermde dorpsgezicht in Bollebeek-centrum.


ID: 76747 | Bouwkundig element

Hoeve Hoge Kamer

Beekstraat 22 (Asse)
Het vrijstaande geheel, voorheen een hoeve en herberg met kleine brouwerij, bestaat uit drie onderscheiden delen: een centraal woongedeelte met rechts de Hoge Kamer en links een 19de-eeuws dienstgebouw.