Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

303 resultaten


ID: 209989 | Bouwkundig element

Hoeve  De Kelle

Steenbrugsestraat 45 (Zedelgem)
Wellicht uit de eerste helft van de 19de eeuw. Aan de straat gelegen tegenover het kasteeldomein van het "Kasteel van Loppem". Wellicht pachthoeve van de familie van Caloen. Losse bestanddelen. Woonhuis van anderhalve verdieping in bruine, verankerde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen). Schuurstalvolume ten noordwesten in verankerde baksteen, deels met beplanking, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Zomerkeuken ten zuidwesten van het erf.


ID: 84166 | Bouwkundig element

Hoeve

Dijkstraat 58 (Zele)
Hoeve met losse bestanddelen en L-vormige aanleg. Aanvankelijk koetsierswoning maar na de Eerste Wereldoorlog omgevormd tot hoeve. Achterin gelegen voormalig koetsiershuis en later boerenhuisje, met T-vormige plattegrond en drie traveeën onder snijdende pannen zadeldaken, met beluikte rechthoekige vensters, opgetrokken in het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 83953 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis en café Den Draver

Dr. Victor Van Cauterenstraat 57-59 (Zele)
Voormalige hoeve, kolenhandel en café naar verluidt genaamd "Den Draver". Aan de straat gelegen boerenburgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, in kern minstens opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 84128 | Bouwkundig element

Mariakapelletje aan staak

Rinkhout (Zele)
Mariabeeld met Kind in beglaasd houten kapelletje met 20ste-eeuws voorkomen, aan een betonnen staak .


ID: 84131 | Bouwkundig element

Mariakapelletje aan staak

Scheldestraat (Zele)
Staakkapelletje in landelijke omgeving aan perceelgrens van akkers aan straathoek met de Dwarsstraat. Eenvoudig gewit en beglaasd houten kapelletje met zadeldakje opgehangen aan begroeide staak.


ID: 130923 | Landschappelijk element

Linde met boomkapel

Lindeweg (Zoutleeuw)
Solitaire winterlinde met een boomkapel gelegen op een kruispunt van wegen ten noordwesten van het gehucht Ossenweg. De boom werd geveld door een storm in 2019.


ID: 57914 | Bouwkundig element

Wegkapelletje

Brugse Steenweg 39 (Zuienkerke)
Klein witgeschilderd wegkapelletje in beton op hoge sokkel aan erfoprit van hoeve De Blauwe Poort met Mariabeeldje achter tralies.


ID: 58073 | Bouwkundig element

Herderskapel

Draaiboomstraat (Zuienkerke)
Houten wegkapelletje met Mariabeeld waarvan plaats wordt aangeduid als kapel op de kadastrale kaart Popp circa 1850. De huidige kapel is in de 20ste eeuw heropgericht.


ID: 58080 | Bouwkundig element

Wegkapel

Klinkestraat 13 (Zuienkerke)
Wegkapelletje bij begin van lange erfoprit van Hof Ter Torre.


ID: 58103 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Nieuwe Steenweg 94 (Zuienkerke)
Alleenstaande dorpswoning met voortuintje van eerste kwart 20ste eeuw, vermoedelijk interbellum met anderhalve bouwlaag in bruine verankerde baksteenbouw met rode banden. Bewaard schrijnwerk met gedeelde bovenlichten, houten rolluiken en gevelkapelletje.