Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

123 resultaten


ID: 72287 | Bouwkundig element

Pastorie en parochiezaal  Sint-Amandus en Heilig Hartparochie

Robecijnplein 17 (Spiere-Helkijn)
Typische laat 19de-eeuwse neogotische pastorie van 1893 naar ontwerp van de Kortrijkse architect Jules Carette. Dieper in gelegen woning, aan de straat afgezet door laag bakstenen gecementeerd muurtje met ijzeren hek. De spijlen lopen uit op een golfmotief. Ten oosten van de pastorie, parochiezaal. Dwars op de straat ingeplant bakstenen volume van één bouwlaag onder pannen zadeldak.


ID: 15714 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hogenakkerstraat 167 (Temse)
Hoeve bestaande uit woonhuis, schuur en stallen. De losse bestanddelen zijn in een vierkant gegroepeerd en gelegen binnen een brede omgrachting.


ID: 86765 | Bouwkundig element

Hoeve

Marialoopsesteenweg 18, 18A (Tielt)
Historische hoeve, naar verluidt voormalige hengstenkwekerij, minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Hoeve met losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak omheen erf met bewaard poelrestant aan de straatzijde. Ten zuiden van het erf, woonhuis van anderhalve bouwlaag met half ondergrondse kelderverdieping. Ten westen van het erf, grote schuurvleugel onder zadeldak met overstek op houten consoles. Dwarsschuur met dubbele doorrit en asemgaten. Aan noordzijde, parallel met het woonhuis, stal met geïncorporeerd wagenhuis met dubbele korfboogdoorrit. Ten noordoosten van het erf, recentere aanbouwen en vervallen bakhuisje met ovenhokje. Ten zuidoosten, nieuwe paardenstal.


ID: 86854 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schuiferskapelsesteenweg 35 (Tielt)
Achterin gelegen gaaf bewaard hoevetje opklimmend tot de 17de eeuw, zie geschilderd jaartal "1699" op de erfgevel van het éénlagig woonhuis ten noorden. Lange erfoprit met toegang via ijzeren hek. Onverhard erf met gemetste mestvaalt aan zuid- en poelrestant aan oostzijde. Ten westen van het erf, haakse bakstenen schuurstalvleugel. Ten zuidoosten van het erf, oud bakhuisje.


ID: 12345 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Zandstraat 33-49, 53-61 (Turnhout)
Arbeiderswoningen van twee of drie traveeën en één tot twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 201040 | Bouwkundig element

Herberg De Ploeg

Sint-Walburgapark 3 (Veurne)
Het geheel bestaat uit een aan het park gelegen herberg met woning met gaaf bewaarde 18de-eeuwse gedeelten, een ommuurde tuin en een bijgebouw aan Pannestraatzijde.


ID: 83692 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Uilstond 4 (Veurne)
Deels omgracht en omhaagd 19de-eeuws hoevetje van het langgestrekte type. Begraasd erf; deels bewaarde bakstenen stoep. Mooie inplanting ten noorden van bosje. Lange onverharde erfoprit. Langgestrekte type van één bouwlaag met links twee staltraveeën + schuurtje + rechts woongedeelte van drie traveeën onder kort overstekend zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 88703 | Bouwkundig element

Café voor beerschippers

Koolputten (Waasmunster)
Haaks tegen de Durmedijk ingeplant breedhuis met zuidelijk georiënteerde voorgevel; voorheen gelegen aan een beerkade en bij een beerput. Pittoreske eenlaagse woning van het type boerenhuis teruggaand op een minstens sinds de eerste helft van de 19de eeuw bestaand huis met jongere aanpassingen.


ID: 32805 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Busbekestraat 5 (Wervik)
Hoeve met losse bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, grosso modo L-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met esdoorn en kleine vaalt, gelegen in straatbocht.


ID: 32809 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Calvariestraat 2 (Wervik)
19de-eeuwse hoeve met losse, bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken met overstekende randen op houten modillons, L-vormig opgesteld rondom een licht verhard erf met bakstenen stoepen en treurwilg; ten oosten, toegangshek tussen bakstenen pijlers. Ten noorden, resten van boomgaard. Ten zuiden, deels bewaarde omwalling. Bomenrijen ten westen en ten oosten.