Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1986 resultaten


ID: 302651 | Landschappelijk element

Japanse honingboom op binnenkoer Atrechtcollege

Naamsestraat 63 (Leuven)
De bescherming als monument betreft een Japanse honingboom (Styphnolobium japonicum) op een binnenplaats van het Atrechtcollege langs de Naamsestraat te Leuven, vermoedelijk aangeplant in 1802 of 1818.


ID: 131500 | Landschappelijk element

Bundelboom van gewone plataan

Pastoor Bellonstraat, Weggevoerdenstraat (Leuven)
Het betreft een bundelboom van gewone plataan, ontstaan door het ineen groeien van verschillende bomen die in een zelfde plantgat werden neergepoot, dit is een manier om snel dikke bomen te verkrijgen.


ID: 133352 | Landschappelijk element

Twee opgaande beuken

Veilingweg (Leuven)
Achter de parking Bodart, in een verwilderd restant van een oud park, staan twee oude beuken van de variëteit 'Quercoïdes'. Deze zeer zeldzame parkboomsoort, een beuk waarvan de stam een schors heeft zoals van een eik, werd omstreeks 1800 in onze contreien ingevoerd. De stamomtrek van de beuken bedragen 335 cm en 404 cm. Deze laatste is hierdoor ook de dikste van Vlaanderen.


ID: 304288 | Landschappelijk element

Restant van het park Bodart

Veilingweg (Leuven)
Verwilderd restant van het oude park 'Bodart' met een ruime collectie parkbomen.


ID: 307867 | Landschappelijk element

Ginkgo biloba in tuin Blauwe Schuit

Vismarkt 16 (Leuven)
In de tuin van het hoekhuis op de Vismarkt 16 staat een imposante Japanse notenboom (Ginkgo biloba) met een stamomtrek van 279 cm.


ID: 51710 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Veldkapelletje met opgaande beuken

Kattestraat, Veldekensstraat (Lichtervelde)
Veldkapelletje van 1895 tussen twee rode beuken; verankerde rode baksteenbouw onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); spitsboogdeur; opschrift "Aan O.L.V. uit dankbaarheid 1895".


ID: 308083 | Landschappelijk element

Opgaande zwarte walnoot bij brouwerij Sint-Michiel

Marktplaats 12 (Lichtervelde)
De grote zwarte notelaar centraal in de tuin van de brouwerswoning van de voormalige brouwerij Sint-Michiel werd in 1999 na een blikseminslag geveld. De boom was een beeldbepalend groene baken in de omgeving van het marktplein.


ID: 304164 | Landschappelijk element

Japanse notenboom voormalige pastorietuin

Opperstraat, Steinfurtdreef, Warandestraat (Liedekerke)
Naast de kerk, in een openbaar park dat is aangelegd op de gronden van de voormalige pastorietuin, staat een mooi ontwikkelde Japanse notenboom (Ginkgo biloba). De boom heeft een stamomtrek van 420 cm (2016) en is een boom die als relict is overgebleven uit de voormalige tuinaanleg.


ID: 10403 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hagenbroekshof met omgrachting

Hondsstraat 28 (Lier)
Volgens mondelinge overlevering voormalig refugiehuis van een niet nader bepaald klooster. Volledig omgracht en deels beboomd domein met onverharde toegangsdreef dat grotendeels ongewijzigd bleef sinds de 18de eeuw.


ID: 10445 | Bouwkundig element

Klooster Engelse theresianen

Kerkstraat 1-11 (Lier)
Voormalig L-vormig kloostercomplex met toegangspoort, schoolvleugel en deels ommuurde tuin met opgaande bomen en hofkapel.