Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

725 resultaten


ID: 302065 | Landschappelijk element

Geknotte meidoorn op talud holle weg

Heuvelke (Voeren)
De geknotte meidoorn staat op het talud van een holle weg. De meidoorn is mogelijk een relict van een geschoren meidoornhaag.


ID: 132365 | Landschappelijk element

Knotwilg met boomkruis

Hoeneveldje (Voeren)
De geknotte schietwilg heeft een houten boomkruis aan de voorzijde. De omvangrijke boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 132387 | Landschappelijk element

Geknotte winterlinden op steilrand langs Berwijn

Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De geknotte winterlinden staan op een steilrand op de linkerflank van de Berwijnvallei. De knotbomen zijn beeldbepalend. Het hakhout is een zuivere vertegenwoordiger van zijn soort (genenreservoir).


ID: 132388 | Landschappelijk element

Geknotte zomereik op steilrand langs Berwijn

Holleweg, Voerenstraat (Voeren)
De geknotte zomereik staat op een steilrand op de linkerflank van de Berwijnvallei. De knotboom is beeldbepalend.


ID: 132391 | Landschappelijk element

Knotes op steilrand langs de Berwijn

Holleweg (Voeren)
De knotes, met omtrek meer dan 400 cm, staat in een houtkant op de steilrand van de Berwijnvallei. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm.


ID: 131661 | Landschappelijk element

Knotes op talud

I gen Treut (Voeren)
De knotes is aangeplant op een talud tussen graslanden in de Gulpvallei. De geknotte boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 304602 | Landschappelijk element

Geknotte boswilg en hakhout van hazelaar

I gen Treut (Voeren)
De lage knotboom van boswilg staat langs de holle weg I gen Treut. Het betreft een bijzondere variƫteit van boswilg, namelijk Salix caprea spacelata. Meer noordelijk staat in dezelfde houtkant hakhout van hazelaar.


ID: 304642 | Landschappelijk element

Rij knothaagbeuken langs holle weg

I gen Treut (Voeren)
Langs de zuidzijde van de holle weg staat een rij met minstens 25 geknotte haagbeuken. De bomen staan op de kruin van de holle weg die de voorde over de Gulp met de hoeve Gieveld verbindt. De geknotte haagbeuken hebben een gemiddelde omtrek van 214 cm. In deze rij komt eveneens hakhout van Spaanse aak, opgaande beuk (met een omtrek van drie meter, gemeten op 150 cm hoogte) en hakhout van gewone es (met omtrek 301 cm, gemeten op 20 cm hoogte) voor.


ID: 131682 | Landschappelijk element

Knotels in meidoornhaag

I gen Treut 4 (Voeren)
De knotels is aangeplant in een geschoren meidoornhaag. De zeer omvangrijke boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 132272 | Landschappelijk element

Knotes

Jolette (Voeren)
De geknotte es staat op de perceelsgrens van weilanden. De es heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object. De boom werd aangeplant met een welbepaalde functie, namelijk het vastleggen va de kadastrale perceelsgrens. Een andere functie van het knotbeheer was het gebruik van het hout als brand-, ambachts-, bouw- of geriefhout en loofvoedering. Het knotbeheer is een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden geknot.