Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

724 resultaten


ID: 131858 | Landschappelijk element

Knotbomenrij met onder meer veldesdoorn

Komberg (Voeren)
De knotbomenrij staat op de perceelsgrens van een grasland. Deze bestaat uit veldesdoornen, met een omtrek tot 240 cm en een knothoogte van 2 m. Gewone hazelaar staat ook in deze perceelsrand, evenals knotbomen van gewone es.


ID: 304855 | Landschappelijk element

Vier geknotte haagbeuken

Komberg (Voeren)
De vier geknotte haagbeuken staan op een perceelsgrens op het talud van de weg Komberg. De zuidelijke knotboom heeft een omtrek van 314 cm (gemeten op 80 cm hoogte). Enkele oude gesteltakken zijn zijwaarts geleid. De meer noordelijk gelegen knotbomen hebben een omtrek van 260 cm en 208 cm (gemeten op 150 cm) met een knothoogte van 3 m.


ID: 304856 | Landschappelijk element

Knothaagbeuk

Komberg (Voeren)
De geknotte haagbeuk staat op een talud tussen twee weilanden, op een perceelsgrens. De omvangrijke knotboom heeft een omtrek van bijna 3 m en heeft een representatieve groeivorm.


ID: 131841 | Landschappelijk element

Knotels

Krindaal (Voeren)
De mooi ontwikkelde knotels in het weiland is een beeldbepalend object, gelegen bij de kruising van de Veurs met de weg Krindaal.


ID: 304858 | Landschappelijk element

Knotbomenrij van es

Krindaal (Voeren)
De rij geknotte essen staat op de perceelsgrens van twee weilanden. De omvangrijke knotbomen hebben mooie representatieve groeivormen. Deze perceelgrensbeplantingen zijn op de Kabinetskaart van de Ferraris als lijnvormige beplanting ingetekend. De Poppkaart toont deze perceelsgrens duidelijk. Op de 20ste-eeuwse kaart van 1904 en later staat de perceelsrandbeplanting duidelijk gekarteerd.


ID: 304859 | Landschappelijk element

Knot- en opgaande bomenrij

Krindaal (Voeren)
De rij geknotte en opgaande bomen staat op de grens tussen landbouwpercelen en de weg die in het Broekbos omhoog loopt enerzijds en de voormalige weg ten zuiden van het Broekbos anderzijds. Het betreft twee gewone essen, één zomereik en knothaagbeuken. De bomen worden begeleid door geschoren veekeringshagen van meidoorn met bijmenging van hulst en sleedoorn. De omvangrijke knotbomen hebben mooie representatieve groeivormen. Deze perceelgrensbeplantingen zijn op de Kabinetskaart van de Ferraris als lijnvormige beplanting ingetekend. De Poppkaart toont deze perceelsgrens duidelijk. Op de 20ste-eeuwse kaart van 1904 en later staat de perceelsrandbeplanting duidelijk gekarteerd.


ID: 132174 | Landschappelijk element

Geknotte winterlinde

Krommejong (Voeren)
De winterlinde staat in een weiland, op de kruin van een graft parallel aan de weg 'Krommejong'. De knotboom met stamomtrek 300 cm heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131731 | Landschappelijk element

Knotessenrij

Kultjen (Voeren)
De rij knotessen staat op de perceelsgrens van weilanden. Reeds op de kabinetskaart van de Ferraris worden hier vele houtkanten aangeduid. De huidige percelering gaat terug op de toestand van de Poppkaart. Vanaf de topokaart van 1873 wordt steeds een houtkant gekarteerd op deze perceelsgrens. Het bodemgebruik errond is steeds weiland of hoogstamboomgaard. De geknotte bomenrij werd aangeplant met een bepaalde functie: brand-, bouw-, ambachts-, geriefhout of loofvoedering.


ID: 131823 | Landschappelijk element

Knotes met boomkapel

Kwinten (Voeren)
De knotes met boomkapel staat ten zuiden van de weg Kwinten. In de onmiddellijke omgeving van de boom komen twee paden bij de weg Kwinten, die richting de vallei van de Voer lopen.


ID: 131843 | Landschappelijk element

Knotes als hoekboom

Kwinten (Voeren)
De omvangrijke knotes is aangeplant als hoekboom, op de grens van enkele beboste percelen in de vallei van de Veurs. De boom wordt gebruikt als hoogzit en heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.