Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

36 resultaten


ID: 81475 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Statiestraat (Anzegem)
Gemeentelijke begraafplaats met nagenoeg rechthoekig grondplan. Toegang gemarkeerd door bakstenen pijlers. Een centraal, bekiezeld pad, afgezoomd door leilinden leidt naar een hoger gelegen kapel met neogotische vormgeving.


ID: 208318 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Tieltsestraat (Ardooie)
Gemeentelijke begraafplaats, aangelegd na de Eerste Wereldoorlog ten zuiden van de Tieltsestraat ter vervanging van het ten dele vernielde kerkhof rondom de parochiekerk. Begraafplaats op rechthoekig grondplan en bijna volledig omhaagd en toegankelijk via recent hekwerk, hoofdassen in kruisvorm met losse verharding geflankeerd door familiegraven en oudere grafzerken.


ID: 751 | Bouwkundig element

Kapel met Calvarie

Kerkstraat (Bilzen)
Op het kerkhof: neogotische kapel met Calvarie.


ID: 31751 | Bouwkundig element

Neogotische kerkhofkapel

Harenstraat (Borgloon)
Neogotische kerkhofkapel uit eind 19de - begin 20ste eeuw. Sober bakstenen gebouw van één travee, onder zadeldak; rechthjoekig grondplan.


ID: 73811 | Bouwkundig element

Begraafplaats Sint-Pieter-in-de-Banden

Kerkhofstraat (Brakel)
Zogenaamd nieuw kerkhof, in 1906-1909 aangelegd door aannemer J.B. De Tandt met rechthoekige plattegrond en grindpaden; wellicht geïnspireerd op ontwerp van ingenieur De Bruycke van 1895. Volledig ommuurd kerkhof met gesmeed ijzeren toegangspoort aan gewitte hekpijlers op versneden steunberen. Grindpaden leiden naar centraal gelegen neogotische Calvariekapel.


ID: 78436 | Bouwkundig element

Begraafplaats Oostkerke

Cayennestraat (Diksmuide)
Begraafplaats na de Eerste Wereldoorlog heraangelegd op de plaats van de vooroorlogse dorpskern.


ID: 52435 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Larumseweg (Geel)
Rechthoekig, ommuurd kerkhof met achteraan neotraditionele constructie, op het kadaster geregistreerd in 1904.


ID: 200725 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Begraafplaats Campo Santo

Visitatiestraat (Gent)
Het Campo Santo is gelegen op de noordelijke helling van de Kapelleberg, een stuifzandheuvel. De oprichting van het Campo Santo is te danken aan pastoor Van Damme. Op 8 december 1847 werden zowel de nieuwe parochiekerk, toegewijd aan Heilige Amandus en Heilige Jozef, als het kerkhof ingewijd. Het huidige kerkhof met zijn aanzienlijke omvang en onregelmatige begrenzingen is het resultaat van verschillende uitbreidingen. Het geheel is volledig omheind of ommuurd en voorzien van verscheidene hekken, wat de begraafplaats het typisch gesloten karakter verleent. Het heuvelachtige reliëf en de kapel op de heuveltop maakt de begraafplaats tot een bijzonder landschappelijk geheel.


ID: 21678 | Bouwkundig element

Hulpkapel Heilig Kruis

Kruisstraat 8 (Gingelom)
Op een heuvel gelegen kerkje, binnen een ommuurd kerkhof met oude grafkruisen en grafsteen ingemetst in de kerkhofmuur. Georiënteerd zaalkerkje met éénbeukig schip uit de eerste helft van de 18de eeuw en driezijdig koor uit de 16de eeuw.


ID: 85644 | Bouwkundig element

Kerkhof en kapel

Sint-Annastraat (Hamme)
Kerkhof naast de parochiekerk met rechthoekige plattegrond teruggaand op het oorspronkelijke kerkhof dat voorheen volledig omgracht was. Calvariekapel, opgericht in de zuidoosthoek van het kerkhof, en gebouwd samen met de nieuwe Sint-Annakerk in 1875.