Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

392 resultaten


ID: 30606 | Bouwkundig element

Hoeve 't Klokhof

Briekestraat 55 (Ieper)
Grote hoeve naar verluidt heropgebouwd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) in de jaren 1920-1924; vooroorlogse hoeve verderop gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30803 | Bouwkundig element

Hoeve De Kerkure

de Cerfstraat 1 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, in de nabijheid van de Kemmelbeek. In de tweede helft van de 19de eeuw gebouwde hoeve met losse opstelling van verankerde, rode bakstenen gebouwen onder zadeldak met oversteken - de rand op modillons (uitgezonderd bij boerenhuis), rondom een gekasseid erf. Boomgaard, afgezet met doornhaag, ten noorden.


ID: 30779 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dikkebusseweg 248, 248A (Ieper)
Nieuwgebouwde, aan de baan gelegen, hoeve naar ontwerp van architect C. Schmidt van 1921, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30672 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hallebaststraat 2 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen.


ID: 30799 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hospitaalstraat 23 (Ieper)
Hoeve, gelegen tegenover de oprit van het kasteel van Vlamertinge, aan de kruising Kasteelstraat; heropgebouwd naar plannen van de Belgische Boerenbond, zie gevelsteen "B.B. - 1920" rechts in schuurgevel; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30297 | Bouwkundig element

Hoeve Sint-Elisabethhof

Kemmelseweg 7 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje, gelegen nabij het kanaal Ieper-Komen, aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 30857 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kemmelseweg 76 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van C. Schmidt (Poperinge) van 1921; volgens de bewoners lag de vooroorlogse hoeve verder in.


ID: 30626 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kleine Poezelstraat 8 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf, ten noordoosten toegankelijk via gietijzeren hek.


ID: 30736 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Komenseweg 202 (Ieper)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw: U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen.


ID: 30867 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve De Pollepel met cichorei- en tabaksast

Komenseweg 30 (Ieper)
De wederopbouwhoeve is een vroegere eigendom van de Ieperse Burgerlijke Godshuizen met kenmerkend rood-wit geschilderd houtwerk. De hoevenaam gaat minstens terug tot eind 17de eeuw. Drie vrijstaande gebouwen zijn in U-vorm rondom het aan de straat gelegen erf gegroepeerd. De Britse militaire begraafplaats ten zuiden van de poel en de betonnen schuilplaats aan de overzijde van de weg wijzen op de ligging van de hoeve in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog. Hoewel in 1921-1923 op de oorspronkelijke plaats herbouwd kreeg de hoeve een totaal nieuwe plattegrond. Centraal op het erf staat een witte paardenkastanje.