Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

975 resultaten


ID: 76945 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor Gaston Roelandts

Baron Ruzettelaan (Brugge)
Gedenkzuil voor Gaston Roelandts, verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zuil uit witte natuursteen in een lager gelegen perkje, begrensd door lage muurtjes, naar een ontwerp van architect Louis François Charels.


ID: 29456 | Bouwkundig element

Postgebouw

Breidelstraat 3, Markt 5 (Brugge)
Bouwgeschiedenis nauw verbonden met die van het links aanpalend Provinciaal Hof waarmee het een neo-Brugs eenheidsontwerp vormt van de architecten L. Delacenserie (Brugge) en R. Buyck (Brugge) van 1885; in tegenstelling tot het Provinciaal Hof reeds in 1891 voltooid en meteen in gebruik genomen.


ID: 74775 | Bouwkundig element

Gedenkteken ter nagedachtenis van de bevrijding van Brugge door de   Canadezen

Canadaplein (Brugge)
Gedenkteken ter nagedachtenis van de bevrijding van Brugge door de Canadezen. "Eerste steen gelegd door de Heer G. Durein burgemeester 8-9-1947". Geplaatst in een speciaal daartoe aangelegd plantsoen met veelhoekig grondplan met in het midden een fontein. Een brede gebogen muur van bruinrode baksteen met geïntegreerde zitbank afgedekt met witte natuursteen.


ID: 83125 | Bouwkundig element

Koninklijke hoofdgilde van Sint-Sebastiaan

Carmersstraat 174 (Brugge)
Gebouwencomplex ten noorden begrensd door de Carmersstraat, ten oosten door de Kazernevest, ten zuiden door de Rolweg en ten westen door het buurpand nummer 176. Opgenomen in een beschermd landschap.


ID: 74792 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument Oorlogsvrijwilligers

Diksmuidse Heerweg (Brugge)
Gedenkteken opgericht op initiatief van de vereniging der oorlogsvrijwilligers van Brugge.


ID: 77010 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Gaston Roelandtsplein (Brugge)
Standbeeld ontworpen door beeldhouwer Gustaaf Pickery (Brugge) en uitgevoerd door beeldhouwer Noteboom (Assebroek). Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen en voor de gefusilleerde, weggevoerde en politieke gevangenen uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 205259 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Gistelse Steenweg (Brugge)
Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog uit Sint-Andries, naar ontwerp van Octave Rotsaert. Het gedenkteken, opgevat als een vrijstaande gedenkmuur met sculpturale voorstellingen in hoogreliëf, werd onthuld in 1920.


ID: 74918 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Andries en Sint-Anna met kerkhof

Gistelse Steenweg 493 (Brugge)
Het huidige kerkgebouw is een driebeukig bedehuis met een westtoren van 1530 gelegen midden een gaaf bewaarde kerkomtrek. Oorspronkelijk gotisch bedehuis in 1869 vervangen door een neogotisch kerkgebouw, naar ontwerp van architecten Deshuyser en Pierre Buyck, provinciaal architect van 1842-1877. Enkel de toren bleef grosso modo bewaard.


ID: 82648 | Bouwkundig element

Middenschool - oefenschool

Hugo Losschaertstraat 5, 5A (Brugge)
Middenschool-Oefenschool. Vrij beeldbepalende constructie van gele baksteen; afwisselend drie à vier bouwlagen onder leien schild- en zadeldaken.


ID: 200771 | Bouwkundig element

Praalboog

Kartuizerinnenstraat (Brugge)
Deze sobere, neoclassicistische triomfboog is opgetrokken in 1929-1930 als eerbetoon voor de slachtoffers van de Grote Oorlog. Het ontwerp - ook van het beeldhouwwerk - is van de hand van de Brugse kunstenaar J. Fonteyne.