422 resultaten
ID: 79782 | Bouwkundig element
Lisseweegs Vaartje 138 (Brugge)
Vrijstaande woning uit het begin van de 20ste eeuw. Verankerde, bruine baksteenbouw.
ID: 82803 | Bouwkundig element
Sint-Jorisstraat 25 (Brugge)
19de-eeuws samenstel van drie oudere diephuizen onder afgewolfde zadeldaken, achteraan uitziend op een grote tuin, toegankelijk via smeedijzeren hek aan de Azijnstraat. Oorspronkelijk drie 16de tot 17de-eeuwse huizen met gotische trap- en tuitgevels.
ID: 44589 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Mandekensstraat 117-121 (Buggenhout)
Voorheen omgracht kasteel gelegen in een uitgestrekt heraangelegd park van 42 hectare met vijvers en deels ommuurde moestuin, toegankelijk via een 500 meter lange eikendreef vanaf de Mandekensstraat. Het landhuis klimt in kern op tot circa 1860; het bijgebouw met voormalige paardenstallen, koetshuis, en conciërgewoning, werd opgericht in 1896. Ten oosten van het kasteel bevindt zich een omgrachte site met hovenierswoning, het 'Kaashof'.
ID: 78791 | Bouwkundig element
Altenaweg 1 (Damme)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, gelegen op een onverhard en deels beboomd erf. Erf is van de straat afgescheiden door een sloot waarlangs een beukenhaag. Ten zuiden van het erf, een ommuurde vierkante moestuin, aangelegd in 1884 en U-vormig ommuurd. L-vormige opstelling van boerenhuis-stal (Vlaamse pannen, nok haaks op de straat) en schuur, samen met achter het huis gelegen bakhuis gebouwd in 1875. Gietijzeren hek tussen twee pijlers, serre en wagenhuis.
ID: 78998 | Bouwkundig element
Stationsstraat 59 (Damme)
Half vrijstaand herenhuis in late neoclassicistische stijl, opgetrokken volgens kadaster in 1916 met achterliggende serre. Afgescheiden van de straat door deels verharde voortuin omgeven door ijzeren hek op laag bakstenen muurtje met hoekpijlers. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met half ondergrondse kelderverdieping onder schilddak.
ID: 78851 | Bouwkundig element
Vissersstraat 44 (Damme)
Gebouwd in 1908. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak (nok evenwijdig met straat), houten gootlijst. Gele baksteenbouw met bepleisterde en geschilderde gevels.
ID: 35431 | Bouwkundig element
Biezestraat 27 (Deinze)
Hoeve, met woonhuis loodrecht op straat straat uitziend op een beboomd en omhaagd erf afgesloten met een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Verankerde bakstenen boerenwoning uit begin 19de eeuw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Grote dwarsschuur evenwijdig aan het woonhuis, in het dak verhoogde doorrit. Op de zijgevel aan de straatkant rondboognis met heiligenbeeld. Ervoor liggende mestvaalt. Oud bakhuis van het tweedelige type met muurvlechtingen.
ID: 35445 | Bouwkundig element
Dopershoek 7 (Deinze)
Huis met oude kern; zes traveeën en één bouwlaag, later (19de eeuw) een verdieping verhoogd over de eerste drie traveeën en een gedeelte rechts ervan. Zou volgens de eigenaar minstens 600 jaar oud zijn. Torentjes in de achtergevel zouden gesloopt zijn in 1919-20. Ijzeren hek met initialen en verwijzing naar de naam van de eigenaar, A V D - BON.
ID: 35219 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Hansbekedorp 13 (Deinze)
Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak, verbouwd in de eerste helft 19de eeuw, doch met kern uit de 17de of 18de eeuw. Bijgebouw en serre uit tweede helft 19de eeuw. Ommuurde pastorietuin.
ID: 38248 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Kasteeldreef 2-3, 4 (Deinze)
Kasteel met bijhorende dienstgebouwen en oranjerie, gelegen in een groot domein met bos en een aangelegd park en vijver, met de Leernsesteenweg verbonden door een dubbele eiken- en beukendreef. Kasteel: bakstenen gebouw op U-vormige plattegrond, met elf traveeën en twee en een halve bouwlaag naar ontwerp van L. Minard van 1845-47. Koetshuizen en dienstwoning: bakstenen gebouw van negen traveeën en twee bouwlagen naar ontwerp van L. Minard van 1845. Oranjerie: rechthoekig bakstenen gebouw van elf traveeën en één hoge bouwlaag, daterend van circa 1845. Verder nog druivenserres en hovenierswoning.