Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

124 resultaten


ID: 304433 | Bouwkundig element

Provinciaal vormingscentrum Hanenbos

Lotsesteenweg 103 (Beersel)
Provinciaal vormingscentrum Hanenbos, gelegen langs de Lotsesteenweg en aansluitend bij het Provinciaal domein van Huizingen. Gemarkeerd aan de ingang door het standbeeld De Kajotter.


ID: 17149 | Bouwkundig element

Standbeeld van Jan-Frans Van de Velde

Kloosterstraat (Beveren)
Circa 3 meter hoge vierkante arduinen sokkel waarop meer dan levensgroot bronzen beeld, gesigneerd Aloïs De Beule en vervaardigd bij de Fonderie Verbeyst, Bruxelles.


ID: 17161 | Bouwkundig element

Rusthuis

Oude Zandstraat (Beveren)
Rusthuis, tot in 1977 bediend door de zusters van Sint-Vincentius, heden voor meer dan de helft weggebroken ten voordele van nieuwbouw.


ID: 45039 | Bouwkundig element

Sculptuur Blankenberge huldigt zijn zeehelden

Zeedijk (Blankenberge)
Tegen de havengeul aan, op het uiterste westelijke punt van de Zeedijk, staat het koperen beeld op arduinen sokkel van een visser. Opschrift "Blankenberge huldigt zijn zeehelden".


ID: 45052 | Bouwkundig element

Standbeeld Lippens en De Bruyne

Zeedijk (Blankenberge)
Standbeeld ter nagedachtenis van de Blankenbergse sergeant Henri De Bruyne en zijn overste luitenant Jozef Lippens uit Brussel. Beiden werden in 1892 gevangen genomen door Sefu, aanvoerder van de Arabieren in het huidige Congo.


ID: 12501 | Bouwkundig element

Landhuis Heuvelhof

Heuvelstraat 91 (Boechout)
Rechthoekig kasteel in neo-Lodewijk XVI-stijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, in park gelegen en aan straatzijde begrensd door hek in neo-Lodewijk XVI-stijl met pijlers van natuursteen.


ID: 2052 | Bouwkundig element

Havesdonckhoeve

Nattenhaasdonk 13 (Bornem)
Hoeve, naar verluidt opklimmend tot de 18de eeuw, doch fel aangepast in de loop van 19de en 20ste eeuw, die in 1979 werd ingericht als museum voor oud landbouwalaam en volkshuisraad van Klein-Brabant.


ID: 213905 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Molenstraat (Bredene)
Begraafplaats aangelegd in 1972 en sindsdien meerdere malen uitgebreid. Door bomen omsloten rechthoekig perceel, in vier rijen verdeeld door betonpaden. Centraal pad gemarkeerd door kruismonument. Bij de toegang een dodenhuisje, eenlaagse baksteenbouw onder platte bedaking, met een boven het gangpad doorgetrokken luifel waarin een kruis verwerkt. Monument ter ere van Albert I, gesigneerd "M.L. LAUWEREINS".


ID: 300500 | Landschappelijk geheel

Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure

Dudzele, Koolkerke, Sint-Kruis (Brugge), Damme, Hoeke, Lapscheure, Oostkerke (Damme), Westkapelle (Knokke-Heist), Maldegem (Maldegem)
Dit gebied, 4.844 ha groot, bevindt zich in de kustpolders ten noordoosten van Brugge, aan weerszijden van de Damse Vaart. Het omvat het typische landschap van de Oostkustpolders langsheen de voormalige Zwingeul en nabij Dudzele, gekenmerkt door vlakke, open tot halfopen agrarische landschappen doorsneden door dijken, zoals de Romboutswervedijk, de Krinkeldijk, de Mostaertdijk (voorheen Greveningedijk), de Oude Sluissedijk, de Zuiddijk, de Branddijk en de Sint-Pietersdijk en kanalen, zoals de Lieve, de Damse Vaart en het Schipdonk- en Leopoldkanaal, die in vele gevallen geaccentueerd worden door opgaande bomenrijen, soms aangevuld met knotbomen en struwelen.


ID: 82001 | Bouwkundig element

Bogardenschool

Katelijnestraat 86-88 (Brugge)
Gebouwencomplex met kern teruggaand tot de 16de eeuw, opgetrokken op U-vormige plattegrond rondom een binnentuin, afgesloten door een poortgebouwtje en smeedijzeren hek gebouwd in 1895 naar ontwerp van stadsarchitect C. De Wulf (Brugge).