Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12852 resultaten


ID: 34874 | Bouwkundig element

Meulemeershoeve

Barelstraat 12 (Aalter)
Mooi gelegen omhaagde hoeve in glooiend landschap, in kern minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Aan de straat, bij het begin van de oprit naar de hoeve, bakstenen wegkapelletje van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes van 1875. Boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk uit begin 19de eeuw.


ID: 34875 | Bouwkundig element

De Waelhoeve

Barelstraat 16 (Aalter)
Hoeve van de straat gescheiden door gracht. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met bakstenen gevel met 19de-eeuwse aanpassing. Dienstgebouwtje van twee traveeën onder zadeldak; kruisbeeld onder luifel en ernaast bakhuis.


ID: 34876 | Bouwkundig element

't Hof te Barel

Barelstraat 17 (Aalter)
Heden grotendeels aangepaste hoevegebouwen met toegang ten zuiden, boerenwoning ten noorden en schuur en stallen ten westen. De vroegere omgrachting is voor een klein gedeelte nog bewaard.


ID: 34991 | Bouwkundig element

Hoeve

Beekstraat 1A (Aalter)
Oude hoeve gelegen in de straatbocht, reeds getekend op een kaart van de baronie van Poeke (landboek) van 1763.


ID: 34567 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat (Aalter)
Omgracht neerhof bij het Stalinsgoed. Hoeve met losse bestanddelen tegenover elkaar geplaatst. Boerenwoning onder mank zadeldak. Ten zuiden, schuur en stallen met ervoor mestvaalt onder sterk overkragend zadeldak.


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, daterend van circa 1800. Verder nog stallen met erachter open schuur, bakhuis en aardappelkelder.


ID: 33383 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Berkenstraat 19 (Aalter)
Achterin gelegen boerenhuis met omheind voortuintje op grasboomgaard, toegankelijk via ijzeren hek aan gietijzeren zuilen.


ID: 34812 | Bouwkundig element

Kloosterhoeve

Berkenstraat 23 (Aalter)
In een boomgaard gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, afgesloten met ijzeren hek. Boerenwoning van één bouwlaag onder overkragend zadeldak. Oude dwarsschuur onder overkragend zadeldak met centrale in het dak hoger opgetrokken doorrit.


ID: 33382 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Berkenstraat 3 (Aalter)
Gerenoveerde 19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf. Ten noorden, woonhuis van acht traveeën onder zadeldak; binnenin jaartal 1873 op balk.


ID: 34571 | Bouwkundig element

Biesemhof

Biesemgoedstraat 33 (Aalter)
Hoeve met boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de 18de eeuw. Ten zuiden, aan vroegere walgracht met knotwilgen, bakstenen dwarsschuur onder zadeldak met rechthoekige inrijpoort, later vergroot. Ten noorden, achter het woonhuis, bakstenen bakhuis met muurvlechtingen in de puntgeveltjes.