Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12852 resultaten


ID: 33326 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Lembeke

Aardenburgse Heerweg 5 (Aalter)
Oorspronkelijk leen van de heerlijkheid Wessegem. Grotendeels omgrachte hoeve met sterk verbouwd woonhuis ten westen en schuur ten noorden onmiddellijk bij de wal. Woonhuis op uitgesproken terp, van zeven traveeën onder steil zadeldak; rechts aandak met vlechtingen en schouderstukken, wijzend op oude kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 34985 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Artemeersstraat 1 (Aalter)
Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 34986 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Artemeersstraat 2 (Aalter)
Boerenwoning uit 1843, van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, met bakstenen lijstgevel en geprofileerde aflijnende kroonlijst.


ID: 34987 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Artemeersstraat 3 (Aalter)
Hoeve met lossee bestanddelen gegroepeerd op het met roodgeschilderd ijzeren hek afgesloten erf. Notelaar en betonnen stoeppaaltjes voor het huis.


ID: 34988 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Artemeersstraat 6 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen uit eerste helft 19de eeuw. Ten noorden, boerenwoning met witgeschilderde gevel op gepikte plint. In zuidoostelijke hoek van het erf, voormalig bakhuis.


ID: 34989 | Bouwkundig element

Kasteeltje Goed te Landschoot met omwald neerhof

Artemeersstraat 9 (Aalter)
Huidige boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met geprofileerde kroonlijst; uit begin 19de eeuw. Ten noorden, ander, onbewoond huis met bakstenen gevel onder zadeldak. Ten oosten, stallen met mestvaalt en bakhuis. Ten zuidoosten, schuur.


ID: 34872 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Axeldamstraat 24 (Aalter)
19de-eeuws hoevetjegelegen aan de straat. Eenvoudig boerenhuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak.


ID: 34873 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Baarlaars 19 (Aalter)
Hoeve in omhaagde en met gracht afgezoomde boomgaard. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (rode pannen, nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 34552 | Bouwkundig element

Hoeve Bakensgoed

Bakensgoed 5 (Aalter)
Hoeve met 17de- tot 18de-eeuwse boerenwoning, later voorzien van een hooghuis van twee bouwlagen onder overkragend zadeldak rustend op modillons; voorzien van een verblijf voor de heer op de bovenverdieping.


ID: 34553 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Blommen

Bakensgoed 6 (Aalter)
Hoeve van 1827 met gewit boerenhuis onder zadeldak en zijaanbouwsel met varkensstallen onder lessenaarsdak. Ten noordoosten, stal. In de zuidoostelijke hoek van het erf, houten stal onder pannendak. Ten zuiden, dwarsschuur en stallen onder zadeldaken. Mestvaalt voor de stallen.