Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 33384 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Wessegem

Blauwgoedstraat 1 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met sporen van vroegere omgrachting, met woonhuis met zeer oude kern, nieuwe stallen, 19de-eeuwse schuur en 19de-eeuwse stal rond het verhard erf.


ID: 33385 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Pieten

Blauwgoedstraat 2 (Aalter)
Ingeplant in de knik van de straat, bij de Driesbeek, met nieuwe toegangsdreef naar de Driesstraat en deels op Knesselare gelegen. Heden enkel nog behouden imposant woonhuis met hoog- en laaghuis ten westen van een verhard erf, met verbouwde stallen en schuur ten noorden.


ID: 34573 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Blekkervijverstraat 9 (Aalter)
Boerenhuis met gecementeerde gevel van één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Kleine bolkozijnen met luiken en rechthoekige deur. Regenwater van goot wordt afgevoerd naar betonnen regenwaterput.


ID: 34878 | Bouwkundig element

Elsmoortelhoeve

Bollestraat 2 (Aalter)
Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw tot de 19de eeuw.


ID: 34879 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Reibroek

Bollestraat 7 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen aan een lange oprit. In de 18de eeuw gelegen in omwalling. Ten noorden, boerenwoning van elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk met oude kern, maar voornamelijk 19de-eeuws uitzicht.


ID: 34880 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning

Bosstraat 17-19 (Aalter)
Tweegezinswoning schuin ingeplant ten opzichte van de straat. Witgeschilderde gevel op gepikte plint onder overkragend zadeldak met gewijzigde rechthoekige vensters met luiken en licht getoogde deurtje.


ID: 34883 | Bouwkundig element

't Schapenhof

Bosstraat 20 (Aalter)
In de 19de eeuw ook bekend als stokerij. Hoeve met losse bestanddelen uit de 19de eeuw met oudere kern.


ID: 34882 | Bouwkundig element

Dreefhoeve

Bosstraat 33 (Aalter)
In straatbocht gelegen hoeve met losse bestanddelen. Ten zuiden, boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; jaartal 1897 op linker zijgevel. Ten westen, oudere dwarsschuur met witgekalkte gevels op gepikte plint onder zadeldak.


ID: 34884 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning met stallen

Bosstraat 45 (Aalter)
Tweegezinswoning uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gevels met dubbelhuisopstanden onder doorlopend zadeldak.


ID: 34887 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Breemeersen 33 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; gevelsteen Anno 1726 vroeger boven venster van zijgevel.