Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

590 resultaten


ID: 131823 | Landschappelijk element

Knotes met boomkapel

Kwinten (Voeren)
De knotes met boomkapel staat ten zuiden van de weg Kwinten. In de onmiddellijke omgeving van de boom komen twee paden bij de weg Kwinten, die richting de vallei van de Voer lopen.


ID: 132366 | Landschappelijk element

Drie opgaande eiken bij de Oude Linde

Oude Linde (Voeren)
De drie opgaande zomereiken staan op het kruispunt van een historisch stratenpatroon. Het wegenknooppunt 'De Oude Linde' staat reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris ingetekend. Ook op latere kaarten, zoals Vandermaelen, is dit patroon steeds herkenbaar. De open ruimte bij de zesweegse wordt gekenmerkt door een kapel, jonge opgaande linden en drie grote opgaande zomereiken. De eiken hebben een stamomtrek van tussen 224 en 243 cm. De bomen hebben een mooie representatieve groeivorm en zijn beeldbepalend.


ID: 132352 | Landschappelijk element

Opgaande paardenkastanje bij Wittekapel

Schietekamer (Voeren)
De opgaande paardenkastanje staat achter de Wittekapel. De boomkruin hangt over de kapel. Aan de achterzijde van de boom ligt akkerland.


ID: 88437 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes met lindes

Groenselstraat, Korte Beulestraat (Waasmunster)
Processiekapel gelegen op een merendeels betegeld perk met twee lindes als kapelbomen. Herinneringssteen binnenin met vermelding van bouwjaar 1929 en architect Nachtergaele. Rechthoekige bak- en natuurstenen wegkapel met sierankers en onder pannen zadeldak.


ID: 88600 | Bouwkundig element

Kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw van Sombeke met lindeboom

Veldstraat (Waasmunster)
Kleine pijlerkapel onder een linde in een straatbocht. In 1950 gebouwd door vrouwenbond; naar verluidt in 2005 herbouwd.


ID: 133353 | Landschappelijk element

Kapellinde Sombeke

Veldstraat (Waasmunster)
Naast het Onze-Lieve-Vrouwkapelletje in een bocht van de Veldstraat is een opgaande zomerlinde aangeplant. Het kapelletje dateert uit 1950 en heeft zijn naam gegeven aan de nabijgelegen Kapelwijk.


ID: 207536 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Onze-Lieve-Vrouwekapel met opgaande esdoorn

Olifantstraat (Waregem)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, gesitueerd onder een esdoorn aan de erfoprit van hoeve nummer 21. Gebouwd in 1920 ter vervanging van een oudere kapel.


ID: 32818 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Wegkapel met gekandelaarde lindes

Fonteinestraat (Wervik)
Wegkapel beschaduwd door twee lindes, aan de oprit van een streekeigen wederopbouwhoevetje. Jaarsteen 1787 in de top van de witgekalkte klokgevel.


ID: 32841 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Klijtbosstraat 27 (Wervik)
Wederopbouwhoeve volledig aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrind erf met bakstenen stoepen en ten zuidoosten toegangshek.


ID: 32882 | Bouwkundig / Landschappelijk element

18de-eeuws kapelletje met linden

Menensesteenweg (Wervik)
18de-eeuws kapelletje beschaduwd door linden.