Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

238 resultaten


ID: 19644 | Bouwkundig element

Klooster en godshuis van Sint-Magdalena

Rodelijvekensstraat 19 (Gent)
Voormalig "Klooster en godshuis van Sint-Magdalena", later "Rode Lijvekensschool" en thans "Secundair Kunstinstituut". De kloostergebouwen klimmen op tot eind 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Ze zijn opgevat als twee verdiepingen hoge vleugels onder zadeldaken en uitgewerkt in baksteenbouw. In de loop van de tweede helft van de 19de eeuw uitgebreid naar het westen met twee dwarsvleugels van één bouwlaag.


ID: 18729 | Bouwkundig element

Stedelijk nachtverblijf voor mannen en vrouwen

Tinkstraat 5, 5A, 7A-E (Gent)
Nachtverblijf van de stad voor mannen uit 1888, later uitgebreid met één voor vrouwen uit 1891 naar ontwerp van architect Beert-Campens fils. Oorspronkelijk een dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 8327 | Bouwkundig element

Weeshuis

Abdijstraat 47-49 (Geraardsbergen)
Voormalig weeshuis voor meisjes. Eertijds een dubbelhuis met zes traveeën en twee verdiepingen onder een afgesnuit zadeldak.


ID: 8375 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Gasthuisstraat 2, Grotestraat 20A, Kattestraat 3 (Geraardsbergen)
Groot complex gelegen ten westen van de Markt en de Dender, tussen de Grotestraat, de Gasthuisstraat, de Kattestraat en de Meerstraat.


ID: 85438 | Bouwkundig element

Sint-Vincentiusklooster

Marktplein 20 (Hamme)
Complex samengesteld uit vier volumes, hoofdvolume, twee kloostervleugels en kloosterkapel, gegroepeerd rond een deels verharde vierkante binnentuin met heiligenbeelden en kleine bakstenen pijlerkapel.


ID: 84843 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters Heilige Vincentius a Paulo en museum Priester Edward Poppe

Molenstraat 7 (Hamme)
Het langgestrekte kloostergebouw uit 1857 kende een voortdurende uitbreiding en evolutie. In 1862 werd ten oosten de rectorwoning bijgebouwd; omstreeks 1880 een bijna overeenkomstige uitbreiding ten westen. Bouw van haaks achter ingeplante kapel in 1881. In 1900 werd het goed aan de zusters verkocht, gevolgd door meer uitbreidingen.


ID: 21854 | Bouwkundig element

Jongensweeshuis van de Pertdemer

Bonnefantenstraat 1 (Hasselt)
Gebouwd in 1847. In 1856 ingericht als school door de Broeders der Onbevlekte Ontvangenis, en in 1885 overgenomen door de Broeders van Liefde. Thans wijkschool van het Sint-Jozefscollege.


ID: 22046 | Bouwkundig element

Weeshuis De Nachtegaal

Paardsdemerstraat 15 (Hasselt)
Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagzen onder zadeldak, met huidig uitzicht uit eind 19de eeuw, doch waarschijnlijk oudere kern.


ID: 216496 | Bouwkundig element

Weeshuis zusters Kindsheid Jesu

Rozenstraat 17, 17A (Hasselt)
Klooster en weesthuis uit het interbellum van de Zusters Kindsheid Jesu, naar ontwerp van Karel Gessler. Het klooster is gelegen in de in 1930 heraangelegde Rozenstraat, die gekenmerkt wordt door voornamelijk rijdwoningen uit het interbellum.


ID: 2798 | Bouwkundig element

Kloostercomplex van de annonciaden

Kloosterstraat 1 (Heist-op-den-Berg)
Kloostercomplex bestaande uit bakstenen vleugels van twee bouwlagen onder kunstleien zadeldaken, U-vormig ingeplant rondom een centrale neogotische kapel.