Gebeurtenis

Inventarisatie Paul Fredericqstraat, Jakob Heremansstraat, Muinkkaai, Hofstraat, François Benardstraat en Tijgerstraat Gent

inventarisatie
ID: 1294   URI: https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1294

Beschrijving

Vanaf 2018 voorziet de stad Gent elk jaar een budget voor de herinventarisatie van bouwkundig erfgoed in de stad. Elk project wordt uitgevoerd in samenwerking met het agentschap Onroerend Erfgoed. De uitvoering van het onderzoek en de verwerking in inventarisfiches wordt uitbesteed aan een onderzoeksbureau. Bij elk project wil de stad focussen op architectuur uit de periode 1900-1945.

In 2019-2020 wordt de herinventarisatie van een reeks Gentse straten opgestart: de Paul Fredericqstraat, de Jakob Heremansstraat, de Muinkkaai, de Hofstraat, de François Benardstraat en de Tijgerstraat. De studenten van de opleiding Erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen werkten in 2016-2017 voor het bouwkundig erfgoed in deze straten inventarisfiches uit, als praktijkoefeningen binnen de opleiding. Deze opdracht wil betreffende oefeningen herwerken tot materiaal dat ingevoerd kan worden in de inventariswebsite van het agentschap Onroerend Erfgoed. Het onderzoek wordt toegewezen aan Carlo De Caluwe en Karolien Janssens van onderzoeksbureau Archivalia. In 2019 werken zij aan het onderzoek. De publicatie van een 120-tal inventarisfiches is voorzien in 2020.

Auteurs :  Hooft, Elise
Datum  : 2019