Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

40 resultaten


ID: 1073564 | vaststellingen, afbakenen GGA

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Het agentschap Onroerend bakent gebieden waar geen archeologisch erfgoed te verwachten valt (GGA) af op een kaart, en stelt deze vast. Voor de veertiende versie van de GGA stelde het agentschap 514 nieuwe gebieden vast en schrapte ze 11 gebieden. Hiermee komt het totaal op 6753 gebieden, goed voor een totale oppervlakte van 318,91 km².


ID: 1075628 | vaststellingen, afbakenen GGA

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Het agentschap Onroerend bakent gebieden waar geen archeologisch erfgoed te verwachten valt (GGA) af op een kaart, en stelt deze vast. Voor de vijftiende versie van de GGA stelde het agentschap 798 nieuwe gebieden vast en schrapte ze 18 gebieden. Hiermee komt het totaal op 7533 gebieden, goed voor een totale oppervlakte van 331,45 km².


ID: 1076323 | afbakenen GGA, vaststellingen

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Het agentschap Onroerend bakent gebieden waar geen archeologisch erfgoed te verwachten valt (GGA) af op een kaart, en stelt deze vast. Voor de zestiende versie van de GGA stelde het agentschap 521 nieuwe gebieden vast en schrapte ze 11 gebieden. Hiermee komt het totaal op 8043 gebieden, goed voor een totale oppervlakte van 335,35 km².


ID: 1081647 | vaststellingen, afbakenen GGA

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Het agentschap Onroerend bakent gebieden waar geen archeologisch erfgoed te verwachten valt (GGA) af op een kaart, en stelt deze vast. Voor de zeventiende versie van de GGA stelde het agentschap 486 nieuwe gebieden vast en schrapte ze 6 gebieden. Hiermee komt het totaal op 8523 gebieden, goed voor een totale oppervlakte van 342,85 km².


ID: 1246 | vaststellingen

tot
Limburg
Minister Geert Bourgeois ondertekende op 16 januari 2018 het ministerieel besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Limburg. Het ministerieel besluit werd op 18 januari 2018 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De rechtsgevolgen van het ministerieel besluit gingen op 1 februari 2018 van kracht. Met dit besluit worden 5.901 bouwkundige objecten in deze provincie vastgesteld als bouwkundig erfgoed. 233 bouwkundige objecten werden met dit besluit geschrapt uit de vastgestelde inventaris bouwkundig erfgoed omdat ze niet meer voldoende goed bewaard zijn of omdat ze geen erfgoedwaarde meer hebben.


ID: 1074875 | vaststellingen

tot
Oost-Vlaanderen
Minister Matthias Diependaele ondertekende op 1 juni 2023 het ministerieel besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen. Het ministerieel besluit werd op 14 juni 2023 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De rechtsgevolgen van het ministerieel besluit gingen op 20 juni 2023 van kracht. Met dit besluit worden 18.577 bouwkundige objecten in deze provincie vastgesteld als bouwkundig erfgoed. 2.449 bouwkundige objecten werden met dit besluit geschrapt uit de vastgestelde inventaris bouwkundig erfgoed omdat ze niet meer voldoende goed bewaard zijn of omdat ze geen erfgoedwaarde meer hebben.


ID: 1320 | vaststellingen

tot
Vlaams-Brabant
Minister Matthias Diependaele ondertekende op 22 september 2021 het ministerieel besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant. Het ministerieel besluit werd op 28 september 2021 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De rechtsgevolgen van het ministerieel besluit gingen op 8 oktober 2021 van kracht. Met dit besluit worden 7.198 bouwkundige objecten in deze provincie vastgesteld als bouwkundig erfgoed. 272 bouwkundige objecten werden met dit besluit geschrapt uit de vastgestelde inventaris bouwkundig erfgoed omdat ze niet meer voldoende goed bewaard zijn of omdat ze geen erfgoedwaarde meer hebben.


ID: 1265 | vaststellingen, geografische inventarisatie

tot
Erembodegem, Herdersem (Aalst), Hekelgem, Teralfene (Affligem), Welle (Denderleeuw), Mespelare (Dendermonde), Geraardsbergen (Geraardsbergen), Wieze (Lebbeke), Ninove (Ninove)
In het kader van het ORBP (overstromingsrisicobeheerplan) voor de Dendervallei (voorzien in 2020) en een toekomstig RUP werden de de gebieden in de Landschapsatlas die binnen dit projectgebied liggen geactualiseerd en vastgesteld. Het gaat om volgende gebieden: 'Welle- en Kapellemeersen' in Aalst, Affligem en Denderleeuw. 'Bellebroek en Dendermeersen tussen Oudegem en Wieze' in Aalst, Dendermonde en Lebbeke. 'Dendervallei tussen Idegem en Ninove en het Geitebos' in Geraardsbergen en Ninove.


ID: 1239 | vaststellingen, geografische inventarisatie

tot
Aarschot, Holsbeek, Rotselaar (Vlaams-Brabant)
Het landschappelijke geheel “Wijngaardberg en het landbouwgebied tot aan de Parhof” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 941 | geografische inventarisatie, vaststellingen

tot
Aarschot, Langdorp, Rillaar (Aarschot), Diest, Kaggevinne, Molenstede (Diest), Averbode, Messelbroek, Testelt, Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Het landschappelijke geheel “Demervallei tussen Aarschot en Diest” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.