Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

46 resultaten


ID: 1178 | thematische inventarisatie

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Tijdens besprekingen op het MANCO werd aan het VIOE gevraagd om een inschatting te maken van de erfgoedwaarden van het sociale woningbouwpatrimonium. VMSW, samen met de SHM’s, plant immers de renovatie van grote delen van het sociale woningbouwpatrimonium om te voldoen aan de moderne comforteisen inzake wonen en aan de Europese richtlijnen inzake energieprestatie en binnenklimaat. Ze wenst hierbij rekening te houden met de erfgoedwaarden van dit patrimonium. De screening heeft een dubbel doel: - Wonen weet welke erfgoedwaarden in de renovatieplannen van het sociale woningbouwpatrimonium van vóór 1985 ingepast kunnen worden; - Onroerend Erfgoed kan de inventaris van het bouwkundig erfgoed aanvullen met het sociale woningbouwpatrimonium met doorwerking naar het beleid inzake bescherming en beheer.


ID: 1216 | thematische inventarisatie, geografische inventarisatie

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Voor het uittesten van de methodologie voor het inventariseren van wegen met erfgoedwaarde werd in 2016 een aantal studiegebieden geïnventariseerd. Het gaat om de gebieden uit de Landschapsatlas ‘Blaasveldbroek en omgeving’, ‘Ettingebos’, ‘Assebroekse Meersen, Beverhoutsveld en Bergskens’, ‘Vallei van de Nieuwermolenbeek met Vrijthoutbos en Moretteberg’ en ‘Kasteeldomein van Duras en omgeving’. Bijkomend werden ook in Voeren wegen met erfgoedwaarde geïnventariseerd in functie van de bescherming als cultuurhistorisch landschap.


ID: 1237 | thematische inventarisatie

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


ID: 1276 | thematische inventarisatie, beschermingen

tot
Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Onder deze gebeurtenis vallen bomen die binnen de thematische inventarisatie van etagebomen werden geïnventariseerd. Dit kaderde binnen een thematisch beschermingspakket waarbij een vijftal etagebomen als monument werden beschermd.


ID: 1279 | beschermingen, thematische inventarisatie


Antwerpen
Het onderzoek naar de erfgoedwaarden en selectiecriteria van de fortificaties in de vesting Antwerpen heeft geleid tot het actualiseren van de beschikbare informatie en de aanvulling van nieuw, nog niet geïnventariseerd erfgoed in de inventaris van Onroerend Erfgoed. De vesting Antwerpen omvat twee fortengordels rond de stad, met name de binnenste en de buitenste fortengordel, die in de periode tussen 1850 en 1947 tot stand kwamen.


ID: 1284 | thematische inventarisatie

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
De landschapsatlas werd oorspronkelijk opgemaakt in 2001 en bestond uit vlakken (relictzones, ankerplaatsen), punt- en lijnrelicten. De inventarisatie van de lijnen en punten gebeurde in 2001 heel summier op basis van direct beschikbare kennis, er werd geen uitvoerig onderzoek uitgevoerd. In 2018 starten we met het systematisch opnemen van de punt- en lijnrelicten uit 2001 in de online inventaris.


ID: 1075741 | thematische inventarisatie

tot
Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
De inventaris van het bouwkundig erfgoed werd vanaf 2010 tot 2014 aangevuld met informatie uit de orgelinventaris. In totaal werden 269 orgels toegevoegd aan de inventaris. 


ID: 1076787 | inventarisatie, bureauonderzoek, analyse digitaal hoogtemodel, thematische inventarisatie, luchtfotografisch onderzoek

tot
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


ID: 1035 | geografische inventarisatie, beschermingen, thematische inventarisatie

tot
Limburg
In de provincie Limburg werden er 25 oorlogsgedenktekens geselecteerd voor bescherming. Het onderzoek van de 25 beschermde oorlogsgedenktekens werd na het project verwerkt in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Dertien erfgoedobjecten werden aangevuld met het onderzoek uit het beschermingsdossier. Twaalf objecten waren eerder nog niet opgenomen in de inventaris en werden toegevoegd.


ID: 1204 | thematische inventarisatie, typologisch-thematisch onderzoek

tot
Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Hasselt, Heers, Herk-de-Stad, Herstappe, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren, Voeren, Wellen (Limburg)
Haspengouw wordt landschappelijk gekarakteriseerd door de aanwezigheid van hoogstamboomgaarden De hoogstamboomgaarden worden gewaardeerd om hun landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarde en vormen een belangrijke toeristische troef voor de regio. In het kader van het onroerenderfgoedrichtplan Hoogstamboomgaarden Haspengouw werden heel wat van deze hoogstamboomgaarden geïnventariseerd.