Tijdens een proefsleuvenonderzoek kwamen sporen uit de nieuwe en nieuwste tijd aan het licht. Noemenswaardig zijn de resten van een gebouw, geassocieerd met vondstmateriaal uit de 18de-19de eeuw. De interpretatie ervan is onduidelijk. Mogelijk gaat het om een boerderij/hovenierswoning van de voormalige (moes)tuinen ’t Paradijs, of misschien zijn het overblijfselen van het Handbogenhof, het voormalige oefenterrein van de handbooggilde Sint-Sebastiaan.
Bron: VAN LIEFFERINGE N. 2018: Het archeologisch vooronderzoek aan de Kanunnik Davidlaan in Lier, Archeo-rapport 446, Tienen. Literatuur ()
Beschrijving: datering in de postmiddeleeuwse periode op basis van de kleur van de kuilvulling en vondstmateriaal (steengoed, faience, rood geglazuurd aardewerk)
Bron: VAN LIEFFERINGE N. 2018: Het archeologisch vooronderzoek aan de Kanunnik Davidlaan in Lier, Archeo-rapport 446, Tienen. Literatuur ()
Beschrijving: Resten van een gebouw, geassocieerd met vondstmateriaal uit de 18de-19de eeuw. De aangetroffen relicten zijn bakstenen muurresten, een bakstenen vloer, een rechthoekige ingegraven kuip met een houten beschoeiing, en een dun afvalpakket. De interpretatie is onduidelijk. Mogelijk gaat het om resten van een boerderij/hovenierswoning van de voormalige (moes)tuinen ’t Paradijs, of misschien zijn het overblijfselen van het Handbogenhof, het voormalige oefenterrein van de handbooggilde Sint-Sebastiaan.