Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

122 resultaten


ID: 148703 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Haspengouwlaan (Heers)
Twee relatief jonge lindebomen bij kapel aan de Haspengouwlaan. Lindebomen werden typisch aangeplant bij kapellen, een gebruik dat hier wordt voortgezet.


ID: 148704 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Haspengouwlaan (Heers)
Beeldbepalende Italiaanse populier gelegen in een hoger gelegen weiland langs de Haspengouwlaan. De boom heeft een mooie en kenmerkende groeivorm voor een Italiaanse populier. Met zijn ligging in de hoek van een perceel en aan een kruispunt van wegen vormt het een herkenningspunt.


ID: 148702 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Haspengouwlaan 1 (Heers)
Hoogstamboomgaard van diverse fruitsoorten waaronder kersen, gelegen naast een hoeve aan de Haspengouwlaan. Deze boomgaard staat reeds op de kabinetskaart van de Ferraris afgebeeld (1771-1778) hoewel dan en ook op latere kaarten opgedeeld in verschillende percelen met hagen ertussen.


ID: 148700 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Hekslaan (Heers)
Deze kersenboomgaard is gelegen aan de Hekslaan nabij Vechmaal. De boomgaard is waarschijnlijk van na 1960, de huidige bomen zijn dan ook van de eerste generatie. De boomgaard kent een gaaf en volledig plantverband.


ID: 148701 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Hekslaan (Heers)
Perenboomgaard gelegen aan de Hekslaan nabij Vechmaal. Een deel van deze boomgaard wordt afgebeeld op de topografische kaart van 1930, echter de huidige boomgaard is waarschijnlijk die die op de kaart van 1960 staat afgebeeld.


ID: 148756 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Hekslaan 1 (Heers)
Meer dan 100 ha groot landgoed voor een deel in terrasvorm aangelegd op de flank van een helling die het dorp domineert.


ID: 148699 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Hekslaan 150 (Heers)
Deze kersenboomgaard is gelegen langs de Hekslaan tussen Heks en Sassenbroek. De boomgaard is vrijwel helemaal compleet, er is weinig uitval van bomen. De boomgaard dateert uit de tweede helft van de 20ste eeuw en het is waarschijnlijk dat het gaat om de oorspronkelijke bomen. De bomen hebben een representatieve groeivorm. Aan de toegang van de boomgaard staat een ijzeren toegangshek.


ID: 148697 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Hekslaan 55 (Heers)
De hoogstamboomgaard bij de semi-gesloten hoeve tegenover het kasteel van Heks gaat terug tot het begin van de 20ste eeuw. De ligging bij het cluster bouwkundig erfgoed draagt bij aan de ensemblewaarde. Deze boomgaard bestaat uit verschillende fruitsoorten, wordt begraasd en is redelijk compleet (oude en jonge bomen). Een meidoornhaag begrenst het perceel.


ID: 148696 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Hekslaan 65 (Heers)
Taxus en beeldbepalende paardekastanje uit vermoedelijk dezelfde tijd als het gebouw van 1877.


ID: 148714 | Vastgesteld landschappelijk erfgoed

Henestraat (Heers)
Twee zomerlindes bij kapel van Sint-Gerardus Majella. Lindebomen werden typisch aangeplant bij kapellen en hoewel het hier twee relatief jonge exemplaren betreft gaat dit gebruik langer terug.