Reeks arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Woonkern aan het veer

Beschrijving

Reeks van vijf arbeiderswoningen van twee, drie of vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk kern uit de 18de eeuw verbouwd in het derde kwart van de 19de eeuw (?).

Gecementeerde en beschilderde, verankerde baksteenbouw. Nummer 257 met geprofileerde daklijst, muurvlechtingen in zijgevel. Rechthoekige vensters met houten lateien; nummers 251 (samengevoegd met 249) en 255 (samengevoegd met 257) met kleine vensters onder daklijst. Rondboogdeur bij nummer 255, nummer 251 rechthoekige deur met bovenlicht en arduinen dorpels, nummer 249 rechthoekig met vlakke beschilderde omlijsting en kroonlijst.

Auteurs: Wylleman, Linda