Oorspronkelijk zogenaamd "Koer van Loo", gebouwd in twee fasen in opdracht van houtkoopman Bernard van Loo. In het derde kwart van de 19de eeuw klein steegbeluikje van elf huizen (van 1864 en 1875), in 1876 (zie bouwaanvraag) toevoeging van een groot bijna T-vormig beluik met zesendertig huizen, met als resultaat twee met elkaar verbonden steegbeluiken en een middenblok met twee toegangen en een brede doorgang achteraan links. Aangekocht door de stad Gent in 1978 en in het kader van een renovatieproject van de stad gesaneerd en aangepast aan de moderne wooneisen. Hierbij verdween het middenblok zodat er een breed bijna T-vormig beluik ontstond. Tevens verruimde men de woongelegenheden door twee bestaande huisjes van twee traveeën om te bouwen tot een woonhuis van vier traveeën, voorzien van modern comfort.
Lijstgevels geritmeerd door getoogde vensters, blind boven de deuren. Typisch voor het laatste kwart van de 19de eeuw zijn de geveldecoraties zoals druiplijsten, ontlastingsboogjes, sierankers op de penanten en baksteenfriezen onder de lekdrempels en de gootlijst.
Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling X (Gent), 1864/26, 1875/19.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent. Auteurs: Lanclus, Kathleen Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)