• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw, gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten noorden, woonhuis met stalling op L-vormige plattegrond. Vier + één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op bakstenen stoel. Gepikte stijlen (tien) en tussenstijlschoor in de derde travee tegen de tweede ankerbalk (woonhuis). Twee vensters en twee deuren; twee gekoppelde deurtjes, een zolderluik en een laag poortje in het haakse gedeelte. Achtergevel van de stal in baksteenbouw vernieuwd. Twee aangebouwde traveeën onder lessenaarsdak tegen de zijgevel van het haakse gedeelte (nok parallel met de straat). Golfplaten beschieting tegen dezelfde zijgevel.

Ten zuiden, bakhuis met stal van drie traveeën. Leembouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Lage, bakstenen varkensstal aangebouwd tegen de voorgevel van het bakhuis. Vier traveeën onder pannen zadeldak. Vier deurtjes waarvan twee gekoppeld.