Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de eerste helft van de 19de eeuw, met de zuidoostzijde van het erf aan de straat gelegen, doch door een grachtje ervan gescheiden; ten noorden, achter het woonhuis bevindt zich de moestuin en hierachter de boomgaard. De schuur is een belangrijk element in het straatbeeld.
Ten noorden van het onregelmatig gevormd erf, het woonhuis; zes traveeën onder mank zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen). Geel overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een gecementeerde en gepikte bakstenen stoel; licht verhoogde begane grond. De eerste traveeën - de stal - is versteend. Het woonhuis heeft twee beluikte bolkozijnen en een deurtje met bakstenen steektrap; de stal heeft een zolderluik en een deur. Bakstenen vullingen, enkele kleine vensters en een deur in de achtergevel. Pannen beschieting der oostzijgevel. Tegen de westelijke zijgevel, aangebouwde bakstenen stallen onder lessenaarsdaken.
Ten zuidoosten, dwarsschuur van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen en een gepikte timmer. De noordwestgevel is voorzien van een deur, de zuidoostgevel (de straatzijde) heeft een poort. Pannen beschieting der beide zijgevels. Vrijwel volledig met klimop begroeid aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de noordoostelijke zijgevel.
Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)