Burgerhuis met halsgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met halsgevel

Beschrijving

Verhoogde halsgevel van vier traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Volgens jaartal in fries daterend van 1728. Deze bepleisterde gevel is van hetzelfde type als nummer 54 maar is beter bewaard. In de panelen, gevormd door de doorlopende platte banden rondom de vensters, zijn gevelstenen aangebracht. Een geprofileerde kroonlijst loopt boven de bovendorpels. Een driehoekig fronton overspant de twee middentraveeën van de tweede bouwlaag. Ook hier is echter het gebogen fronton op de geveltop verdwenen.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 176, nummer 20.

Het fronton als gevelbekroning werd gereconstrueerd.