Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Voorheen één gesloten hoeve met kern uit de eerste helft van de 19de eeuw, zoals aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844), mogelijk op de plaats van een oudere, gesloten hoeve (Ferrariskaart, 1771-77).

Van de hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw rest mogelijk de dwarsschuur achteraan het erf. Het woonhuis dateert van circa 1870, de ertegenover liggende stalvleugel werd volledig verbouwd en ingericht als woning, de vleugel aan straatzijde verdween.

Boerenburgerhuis ten zuidoosten van het erf. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met schild aan de zijde van de Bovelingenstraat. Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond; hardstenen keldergaten. Getoogde vensters met hardstenen latei en lekdrempel. Getoogde deur in een rechthoekige hardstenen omlijsting. Dwarsschuur in stijl en regelwerk met bakstenen vullingen, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige schuurpoort in nog gedeeltelijk houten kozijn.