Beschrijving

Grote hoeve met losse bestanddelen opgesteld in U-vorm geopend naar de straatkant (oost). Gedeeltelijk ommuurd voorerf: hoge bakstenen muur regelmatig geleed door dunne steunberen, afgedekt door een bakstenen ezelsrug; hogere vierkante pijlers met hardstenen dekplaat markeren de hoeken van het voorerf, in het midden met een gewit ijzeren toegangshek. Naar het zuiden georiënteerde boerenwoning van anderhalve bouwlaag en zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaartal 1858 in inscriptie op een moerbalk van de houten zoldering in de woonkamer. Verankerde bakstenen lijstgevel met regelmatige travee-indeling. Twee keldervensters rechts in de geschilderde plint, naar verluidt voorheen met buitenkeldertrap. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk. Links bij het woonhuis aansluitende paardenstallen (drie traveeën) met een staldeur in de erfgevel.

Twee lange bakstenen bedrijfsvleugels met zadeldak (Vlaamse pannen). Westvleugel met van links naar rechts een wagenhuis (twee deels gedichte brede rechthoekige wagenpoorten met houten latei onder korfboog), twee gevelhoge schuurpoorten, varkensstallen met driemaal twee gekoppelde staldeuren en smalle rechthoekige laadvensters op de bovenverdieping. Noordvleugel achter de gemetste mestvaalt met koestallen; sterk gewijzigde muuropeningen in de erfgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke