Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen. Vrij merkwaardig georiënteerd boerenhuis achter het voorerf met boomgaard; één bouwlaag en zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), uit de 18de eeuw. Aandaken met muurvlechtingen en schouderstukken, rechts op console en met topstuk. Verankerd en gewit bakstenen boerenhuis met gepikte plint. Gedrukt puntvormig dakvenster boven de deurtravee: korfboogvormig zolderluik met gelede rechte druiplijst onder topanker met zeven knopen aan een cirkel met kruis (vermoedelijk een afweerteken). Drie rechthoekige vensters met 20ste-eeuws houtwerk waarvan twee met getrapte druiplijst. Een smaller venster met kleine roedeverdeling links naast de pomp. Lage korfboogdeur in een rechthoekige bakstenen omlijsting met druiplijst. Tweede deuropening uiterst rechts gewijzigd tot venster. Overhoekse muizentandfries als daklijst. In de rechter zijgeveltop: omlijst korfboogvormig zoldervenster met oren en druiplijst. Verlengd achterdakschild.

Ten zuiden gewitte bakstenen stalvleugel met pannen zadeldak (circa 1900 ?). Aan de straat palende dwarsschuur van drie traveeën met zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen langsgevels, zijpuntgevels met horizontale houten bebording.

Auteurs: Verbeeck, Mieke