Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
U-vormige hoeve gelegen bij de Kleinebeek, in kern opklimmend tot de 18de eeuw doch met aanpassingen uit begin 20ste eeuw. Zandsteenbouw in breuksteenverband. Inrijpoort opgenomen in het boerenhuis met doorlopend zadeldak (pannen); heden rechthoekige poorten met betonnen lateien doch aan de straatkant met kwarthol profiel aan de zandstenen posten. In de doorgang, een steekboogdeur naar de woning, in een vlakke zandstenen omlijsting met negblokken (tweede helft 18de eeuw).
Boerenhuis eertijds met kruisvensters die hun zandstenen posten met negblokken bewaren doch voorzien werden van betonnen lateien; op gelijkaardige wijze verbouwde deur; een keldervenstertje. Aan de beekkant, lagere haakse stalvleugel met zadeldak (pannen); gecementeerde erfzijdegevel met grotendeels verbouwde muuropeningen, op twee steekboogdeuren na (gecementeerd); achtergevel met zichtbaar breuksteenverband doch verbouwde muuropeningen; aan de straatkant, twee vensters zoals in het boerenhuis. Haakse en tegen het boerenhuis aanleunende langsschuur met zadeldak (pannen); breuksteenbouw met de top der puntgevels in baksteenmetselwerk en met vlechtingen in de straatgevel; schuurpoorten met nieuwe betonnen lateien. In het verlengde, lage verbouwde varkensstal van breuksteen met zadeldak (pannen).
Landelijke ligging erg verstoord door de spoorweg en de nabijheid van de luchthaven.
Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent. Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
Het oorspronkelijke verloop van de Molenstraat is te situeren in de omgeving van de huidige Zeven Tommen en ligt nu grotendeels in het tracé van de spoorweg en het luchthavendomein. De hoeve, in de 19de eeuw gekend als het pachthof van Goffeau, was in de 18de eeuw eigendom van de adellijke familie de Fraula.