Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Rijhuis uit de 18de eeuw met latere wijzigingen.

De gevel werd in 1984 heropgebouwd met recuperatiemateriaal van de oorspronkelijke gevel.

Verbouwingsplannen kregen een ongunstig advies van de Provinciale Directie Monumenten en Landschappen op 05-03-1984 en 05-04-1984, die behoud van de gevel vroeg. Een brief van 5-04-1984 stelt dat dit niet mogelijk is gezien de bouwfysische toestand: "Gezien het advies van de Rijksdienst voor Monumenten en Landschapszorg betreffende het verbouwen van vernoemde gevel en dat voorstelt dat de bestaande toestand dient behouden, bevestig ik U dat wegens de slechte toestand van de gevel deze zal worden afgebroken en wederopgebouwd in dezelfde vorm en materialen als de bestaande. De materialen die zulks toelaten zullen overigens herbruikt worden. Het betreft hier dus onderhouds- en instandhoudingswerken."

• Stadsarchief Tienen besluit nr. B2877.
  • Informatie verkregen van Tom Vandesijpe (januari 2018).