Gemeentelijke lagere school

Beschrijving

Symmetrisch opgebouwde schoolvleugel van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), naar ontwerp van 1876 van P.J. Taeymans, met gevelsteen 1877.

Kleurrijke bakstenen lijstgevel op arduinen plint met contrasterend gebruik van gesinterde steen voor de ritmerende pilasters met hardstenen lijstkapiteel en voor de banden en de aflijnende baksteenfries. Geaccentueerde, centrale ingangstravee onder driehoekig frontonnetje met gemeentewapen. Rechthoekige muuropeningen. Aansluitende lokalen van 1966-1969 naar ontwerp van A. Adriaensens en N. Van de Velde.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Lichtaart, schetsen 1879/19.
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, plannen 21, Lichtaart, dossier 7.