Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7805 resultaten


ID: 7630 | Bouwkundig element

Katoen Natie

Van Aerdtstraat 31-33 (Antwerpen)
Pakhuis op de hoek van Van de Wervestraat en Van Aerdstraat, gebouwd in opdracht van de Katoen Natie naar een ontwerp door de aannemer Jean Joseph Buisseret aîné uit 1869, uitgebreid door de aannemers Louis Marie Corneel Buisseret en Frans Verhoeven in 1910.


ID: 216026 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Van Breestraat 1 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1874 opgetrokken in opdracht van de gebroeders L. en J. Van Aken. 'Carrossiers' van beroep, waren de gebroeders Van Aken minstens sinds 1866 of 1867 met hun koetsenmakerij in dit bouwblok gevestigd.


ID: 215995 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Van Breestraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Ed. (?) Vandermeersch, naar een ontwerp door de architect Emile Wauters uit 1872. Het gebouw is representatief voor het vroegst gekende oeuvre van de architect, die volgens teruggevonden bouwdossiers tussen 1870 en eind jaren 1890 een 200-tal huizen realiseerde in Antwerpen.


ID: 215991 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Breestraat 2 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van de van Breestraat en de Maria-Henriëttalei, gebouwd in opdracht van de weduwe A. Van Dael, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1868.


ID: 215998 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Van Breestraat 20 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van H. Gevers, naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1871. Het gebouw is representatief voor het late, klassiek geïnspireerde oeuvre van de architect, die een succesvolle loopbaan ontplooide in dienst van de hogere burgerij.


ID: 216002 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Breestraat 31 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in beaux-artsstijl, volgens het bouwdossier een heropbouwproject van een door oorlogsgeweld geteisterd pand in opdracht van de arts en politicus August Naets, naar een ontwerp door de architect Jules Taeymans uit 1916. Daarbij werd de nog staande structuur hersteld, van een nieuw gevelfront voorzien en terug onder dak gebracht.


ID: 216003 | Bouwkundig element

Dokterswoning in beaux-artsstijl

Van Breestraat 33 (Antwerpen)
Dokterswoning in beaux-artsstijl, volgens het bouwdossier een heropbouwproject van een door oorlogsgeweld geteisterd pand in opdracht van de arts Eugène Van Aubel, naar een ontwerp door de architect Michel De Braey uit 1916. Daarbij werd de nog staande structuur hersteld, achteraan uitgebreid, van een nieuw gevelfront voorzien en terug onder dak gebracht.


ID: 7627 | Bouwkundig element

Burgerhuis in second-empirestijl

Van Breestraat 35 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in second-empirestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1868 opgetrokken in opdracht van de koopman Frans Felix Petrus Willemsen. Volledig uitgebrand in 1914, werd het hotel in opdracht van de nieuwe eigenaar René Van Zeebroek naar vooroorlogs uitzicht hersteld in 1920, werken die gepaard gingen met de herinrichting van het interieur.


ID: 215993 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Van Breestraat 4 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de gezusters C. en M. Van Assche, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1872. Representatief voor zijn rijpe oeuvre, kwam de woning Van Assche tot stand op het hoogtepunt van de succesvolle loopbaan van de architect, in de jaren 1870 auteur van meer dan honderd woningen.


ID: 215992 | Bouwkundig element

Gekoppelde neoclassicistische burgerhuizen

Van Breestraat 7-9 (Antwerpen)
In oorsprong gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1880 opgetrokken in opdracht van de gebroeders L. en J. Van Aken. 'Carrossiers' van beroep, waren de gebroeders Van Aken minstens sinds 1866 of 1867 met hun koetsenmakerij in dit bouwblok gevestigd.