Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7805 resultaten


ID: 207867 | Bouwkundig element

Hoeve

Kasteelstraat 4 (Ardooie)
Van het tweede kwart van de 19de eeuw, op oudere site. Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een erf in losse verharding, toegankelijk via een ijzeren hek geflankeerd door twee gekandelaarde lindes. Eenlaagse roodbruine baksteenbouw onder pannen zadeldaken (nokken haaks op straat). Lager stalvolume met vernieuwde erfgevel. Ten zuiden de schuur met deels vernieuwde erfgevel en houten schuifpoort; westelijk wagenhuis en aanbouw onder lessenaarsdak. Ten oosten het voormalig bakhuis.


ID: 207885 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoningen

Kortrijksestraat 67-69 (Ardooie)
Voormalige kortwoonsten, nummer 67 opklimmend tot de 18de eeuw, nummer 69 uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 208249 | Bouwkundig element

Hoeve met maalderij en ast

Lichterveldsestraat 138 (Ardooie)
Voormalige hoeve met 19de-eeuwse maalderijsite en cichorei-ast, thans handel in veevoeder "Verstraete". Op de hoek met de Oude Heirweg een woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 208240 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Lichterveldsestraat 26 (Ardooie)
Restant van voormalige gemeenteschool, heden gebruikt door lokale cultuur- en jeugdverenigingen onder meer repetitielokaal van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia en Chirolokaal. Schoolvolume van één bouwlaag en zeven traveeën onder schilddak (nok parallel met de straat, geglazuurde mechanische pannen), toegangstravee onder plat dak.


ID: 207918 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Lijsterstraat 5 (Ardooie)
Eenlaagswoning, gebouwd in 1867 voor Augustus Roelens, gekend ten kadaster als "koopman in konijnen" uit Ardooie. In 1905 wordt het huis vergroot. Eenlaagse donkerrode baksteenbouw met witgeschilderde straatgevel van vier traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen


ID: 207933 | Bouwkundig element

Herberg De Eendracht

Marktplein 25 (Ardooie)
Voormalige herberg "De Eendracht", thans Bockor Café, gebouwd in 1868 op een onbebouwd perceel dat deel uitmaakte van de pastorietuin, voor Clement Vandoorne, omschreven bij kadaster als 'brievendrager' uit Ardooie. Hoekpand van twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder zadel- en schilddak in zwartgeglazuurde mechanische pannen.


ID: 207924 | Bouwkundig element

Herberg De Gouden Appel

Marktplein 4 (Ardooie)
Herberg, opklimmend tot het midden van de 19de eeuw. Volume van twee bouwlagen onder zadeldak in Vlaamse pannen. Gepleisterde lijstgevel van vier traveeën.


ID: 208254 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Moskostraat 42 (Ardooie)
Landelijke woning uit het midden van de 19de eeuw. Een bestaand huis wordt volgens kadaster volledig "heropgebouwd" in opdracht van notaris Felix de Mûelenaere uit Tielt in 1862. Eenlaags volume in donkerrode baksteen van drie voor- op vier zijtraveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen.


ID: 208258 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Neerwielkestraat 28 (Ardooie)
Landarbeiderswoning met stalletje, minstens opklimmend tot het midden van de 19de eeuw, zie Atlas der Buurtwegen (1846). Eenlaags roodbakstenen volume onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische en Vlaamse pannen).


ID: 207954 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoningen

Oosthoekstraat 2 (Ardooie)
Boerenarbeiderswoningen uit het derde kwart van de 19de eeuw. Achteruitgelegen ten zuiden van de openbare weg, bereikbaar via aardewegel. Eenlaagse rode baksteenbouw onder zadeldak in Vlaamse pannen. Ten westen aangebouwd schuurtje.