Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 30700 | Bouwkundig element

Hoeve Beluikhof

Hospitaalstraat 46, 46B (Ieper)
Hoeve met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw zie datering 1810 in rechter stalzijgevel. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken met overstekende dakranden op houten modillons.


ID: 30811 | Bouwkundig element

Karmelietessenklooster

Marshofstraat 6 (Ieper)
In de eerste helft van de 19de eeuw gebouwd kasteel gelegen middenin een beboomd park met achterliggende ommuurde tuin. Geasfalteerde oprit, afgezoomd met linden en sierstruiken, leidend naar geasfalteerd voorplein, gedomineerd door beeld van Heilige Theresia van Avila omringd met sierheesters.


ID: 30815 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Noorderring 12 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen: groepering van verankerde, rood bakstenen gebouwen onder zadeldak met overstekende rand op geprofileerde houten modillons, rond een erf met bakstenen putvaalt; aflijnende gekasseide en bakstenen stoepen; erfoprit ten zuiden en ten oosten; resten van een boomgaard ten zuidoosten, van een haag ten noorden en ten oosten.


ID: 30831 | Bouwkundig element

't Hof van 't Hoekske

Poperingseweg 334 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, met ten noordwesten van het voormalige erf een boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type. Het huis van één bouwlaag omvat vier links gelegen (paarden)staltraveeën van het eerste kwart van de 19de eeuw, drie staltraveeën van de tweede helft van de 18de eeuw, een vijf traveeën tellend woonhuis en rechts drie, waarvan twee gewijzigde opkamertraveeën van de tweede helft van de 18de eeuw. Ten noordwesten, tot stal verbouwde hopast met behouden oven, onder zadeldak.


ID: 30714 | Bouwkundig element

Hoeve Wilgenhof

Steentjemolenstraat 19 (Ieper)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog deels verwoeste hoeve, echter met behouden boerenwoning, gedateerd Anno 1821-1934 door middel van gevelsteen in linker zijgevel; fungeerde als veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30720 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing

Vlamertingestraat 34-36 (Ieper)
Eenheidsbebouwing met L-vormige plattegrond bestaande uit: een herberg met aanleunende opslagplaats en een achterliggend, geasfalteerd erf met stal- en schuurvleugel; drie arbeiderswoningen, onder meer twee met verhoogde begane grond.


ID: 30845 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlamertingestraat 63 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen, deels vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna heropgebouwd op behouden fundamenten. U-vormige opstelling van verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak.


ID: 30723 | Bouwkundig element

Molenaarswoning en molenromp van de Vermeulenmolen

Vlamertingestraat 77, 77A (Ieper)
De Vermeulenmolen, ook Stenen Molen genoemd, is een stenen stellingmolen, die in oorsprong fungeerde als olie- en korenmolen en gebouwd werd in 1843. Links van de molen bevindt zich het woonhuis van de molenaar, dat getuigt van een historiserende wederopbouwarchitectuur.


ID: 30590 | Bouwkundig element

IJskelder

Weverijstraat (Ieper)
Aan de noordelijke straatzijde, met struikgewas beplante en deels ingebouwde ijskelder aan de hier niet meer overwelfde Ieperlee.


ID: 51163 | Bouwkundig element

Herenhuis Van Ooteghem-Catulle

Bruggestraat 11 (Ingelmunster)
Zogenaamd naar de familie Van Ooteghem die er van 1810 tot 1844 het zogenaamde "Pensionnat d'Ingelmunster" in hield, met 'gemeenteklas' van 1842 tot 1844. Tijdens de Eerste Wereldoorlog casino en van 1919 tot 1985 gemeentehuis, verbouwing aan de gang sinds tweede helft van de jaren 1990.