4048 resultaten


ID: 16100 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Veurnestraat 36 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom begraasd erf; bakstenen stoepen. Ten zuidwesten en noordoosten, resten van omwalling.


ID: 16155 | Bouwkundig element

Afspanning Hogen wayenburg

Waaienburgstraat 10 (Alveringem)
Alleenstaand boerenarbeidershuis bestaande uit links woongedeelte van vijf traveeën (dubbelhuisopstand) en rechts een drie traveeën tellend stal- en schuurgedeelte en één bouwlaag onder een licht gebogen zadeldak.


ID: 16154 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Waaienburgstraat 8 (Alveringem)
Meerledige hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een onverhard erf; vermoedelijk oorspronkelijk omwald, te oordelen naar rest van wal ten noorden.


ID: 15953 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Weegschede 47 (Alveringem)
Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit tweede-derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 15981 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Westhoek 3 (Alveringem)
Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve (rest van wal ten westen van erf) met losse opstelling van de gebouwen rondom een geasfalteerd erf; boerenhuis op kleine terp; achterliggende boomgaard.


ID: 10841 | Bouwkundig element

Grenspaal nummer 263

Antwerpsebaan zonder nummer (Antwerpen)
Grenspaal nummer 263, gelegen op de kruising met de Scheidreef.


ID: 4799 | Bouwkundig element

Neoclassicistische burger- en winkelhuizen

Apostelstraat 4, 8-12 (Antwerpen)
Reeks neoclassicistische rijhuizen met enkelhuisopstand of winkelpui, van twee of drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadel- of plat dak, uit het tweede tot vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 4808 | Bouwkundig element

Hypothecaire Beleggingsbank

Arenbergstraat 19 (Antwerpen)
Bankgebouw in beaux-artsstijl op de hoek van de Arenbergstraat en de Sint-Maartenstraat. Oorspronkelijk een neoclassicistisch hoekhuis uit 1830, werd het pand tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de Hypothecaire Beleggingsbank, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1926.


ID: 214099 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekpand

Begijnenvest 1, Kasteelpleinstraat 67 (Antwerpen)
Het hoekpand werd samen met het rond 1910 verhoogde huis in de Begijnenvest nummer 1 opgetrokken volgens een bouwaanvraag van 1846 in opdracht van weduwe Herckmans. In dat bouwdossier wordt een vergunning gevraagd om "faire reconstruire les façades de ces maisons".


ID: 3926 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Blauwmoezelstraat 10 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van de heer Jacobs, naar een ontwerp door de architect Franciscus De Wolf uit 1839.