4042 resultaten


ID: 16133 | Bouwkundig element

Pastorie gedateerd 1831

IJzerstraat 1 (Alveringem)
Pastorie met tuin, ten noordwesten van de kerk gelegen. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1831.


ID: 16024 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Izenbergestraat 139 (Alveringem)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder licht gebogen zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot) met overstekende rand, uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 16056 | Bouwkundig element

Herberg De Zwaan

Izenbergestraat 2 (Alveringem)
Hoekhuis van respectievelijk drie, een en vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 16053 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kallestraat 39 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom onverhard U-vormig erf met open zuidoostzijde, voorzien van hek aan straat; verharde stoepen. Ten noorden, rest van omwalling.


ID: 16157 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Krombekestraat 29 (Alveringem)
Hoeve in de nabijheid van de dorpskom, bereikbaar via onverharde oprit, uitlopend op onverhard erf met aanpalend 20ste-eeuws boerenhuis en 19de-eeuwse stalling. Voornamelijk interessant omwille van de zuidwestelijk gelegen, zichtbepalende dwarsschuur.


ID: 16067 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Leiseledorp 3 (Alveringem)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1850.


ID: 15904 | Bouwkundig element

Hoeve De Hooidreef

Lindestraat 24 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen onder zadeldaken rondom rechthoekig onverhard erf; bakstenen stoepen en moestuin links. Ten zuiden, oosten en noordoosten, resten van omwalling. Onverharde erfoprit.


ID: 15907 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lindestraat 31 (Alveringem)
Ten oosten van de Neerloopbeek ingeplante hoeve met boerenhuis op oorspronkelijk omwalde, onverharde terp; bakstenen voetpad en stoep. Ten oosten, rest van omwalling. Verdwenen bruggetje volgens bewoners.


ID: 15944 | Bouwkundig element

Molenaarswoning van 1834

Lostraat 39 (Alveringem)
Zuidelijk georiënteerd breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons (zuidgevel) en hanggoot (noordgevel), gedateerd 1834 door middel van muurankers in rechter zijgevel.


ID: 15846 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Nieuwstraat 34 (Alveringem)
Kleinschalige, aan de straat gelegen dorpswoning, inspringend ten opzichte van de overige bebouwing. Tuin, afgezet met sparren en gesmeed ijzeren hek, rechts van het huis.