Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2341 resultaten


ID: 306498 | Bouwkundig element

Personeelswoningen van de Naamloze Maatschappij van electriciteit te Genck

Stalenstraat 130-132 (Genk)
Tweewoonst met elementen van cottagestijl, waarvan de bouw in 1914 werd geregistreerd in het kadaster. De bouwheer van de personeelswoningen was de in Brussel gevestigde Naamloze Maatschappij van electriciteit te Genck.


ID: 306502 | Bouwkundig element

Directeursvilla van de Steenkoolmijn van Winterslag

Winterslagstraat 249 (Genk)
Directeursvilla van de Steenkoolmijn van Winterslag, gebouwd in 1915 ten oosten van de mijngebouwen en daarop uitkijkend vanuit een naar het zuidoosten toe sterk oplopend perceel boven de Stiemerbeek.


ID: 216284 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Frans Todt

Aaigemstraat 21 (Gent)
Burgerhuis in een art-nouveaugetinte stijl, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1916 naar ontwerp van Frans Todt in opdracht van Laurent Verstraelen. Deels onderkelderd enkelhuis van twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak met een centraal dakvenster met gebogen beëindiging.


ID: 307248 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 14 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd volgens een bouwaanvraag van 1914 gebouwd in opdracht van Gustave Does. De rijwoning met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel telt twee traveeën en twee bouwlagen boven een hoog souterrain en onder een mansardedak.


ID: 307251 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 6, 6A (Gent)
Dit burgerhuis werd in 1914 ontworpen in opdracht van Emiel Van Caneghem en uitgevoerd door aannemers A. Van Acker & M. De Wilde. De bakstenen woning is qua materiaalgebruik en indeling geïnspireerd door de art nouveau. De rijwoning telt drie bouwlagen boven een souterrain onder een asymmetrisch, pannen zadeldak.


ID: 307250 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Aannemersstraat 8 (Gent)
Dit burgerhuis met art-nouveau-inslag werd in 1914 ontworpen in opdracht van Alphonse Van den Bussche. De aannemers waren August Van Acker en Maurice De Wilde, en vermoedelijk was Maurice De Wilde eveneens de ontwerper. De bakstenen rijwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


ID: 26755 | Bouwkundig element

Villa in art-nouveaustijl

Antwerpsesteenweg 970 (Gent)
Villa in art-nouveaustijl, volgens kadastergegevens daterend van 1917. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, onder schilddak, met lijstgevel van witgeglazuurde baksteen met natuurstenen sokkel, horizontale banden, dorpels, boogstenen en imposten.


ID: 20127 | Bouwkundig element

Steegbeluik Cité Evrard

Bijlokevest 18-54 (Gent)
In 1860 opgetrokken tweezijdig bebouwd steegbeluik met brede open toegang, van de straat gescheiden door drie gemetselde bogen. Oorspronkelijk woningen van twee bouwlagen, twee traveeën volgens repeterend schema, onder zadeldak.


ID: 20129 | Bouwkundig element

Steegbeluik Cité Muyskens

Bijlokevest 86-116, 116A-P (Gent)
Onbewoonbaar verklaard tweezijdig bebouwd steegbeluik met brede open toegang uit 1865, waarvan de rechterzijde rug-aan-rug opgetrokken werd met de woningen nummers 70-82 van het aanpalend beluik.


ID: 18910 | Bouwkundig element

Elektriciteitscentrale

Bomastraat 11 (Gent)
Voormalige elektriciteitscentrale, gebouwd omstreeks de Eerste Wereldoorlog, en in 1926 overgenomen als stadsbedrijf. Bakstenen voorgevel op hoge sokkel, geritmeerd door vlakke lisenen en gemarkeerd door de functionele uitwerking van de machine-hal, gedomineerd door ruime boogramen.