19942 resultaten
ID: 81300 | Bouwkundig element
Kaveiestraat 2-8 (Zwevegem)
Voormalige hoeve, vermoedelijk in 1891 deels afgebroken en verbouwd tot twee woningen met aanhorigheden en dwars op de straat ingeplant volume van twee enkelhuizen.
ID: 81302 | Bouwkundig element
Kaveiestraat 27 (Zwevegem)
Art-decogetint burgerhuis uit de jaren 1930. Enkelhuis met parement van gele baksteen op arduinen plint. Hoeken gemarkeerd door lisenen. Rechthoekige bovenvensters geaccentueerd door doorgetrokken tussenstijl van bruine baksteen. Tweezijdige erker op de bagane grond. Typerend geprofileerd portaal.
ID: 81304 | Bouwkundig element
Kaveiestraat 29 (Zwevegem)
Dubbelhuis van circa 1933 met bakstenen puntgevel en gele sierbaksteen voor muurbanden en rollaag voor de ontlastingsbogen.
ID: 81306 | Bouwkundig element
Kerkeberg (Zwevegem)
Hoger gelegen driebeukige kerk, oorspronkelijk romaans, met vierkante kruisingstoren in verschillende bouwmaterialen met leien bekleding voor de zadeldaken en gebakken leitegels. De parochiekerk is nu omgegeven met parkje met hagen en bomen.
ID: 92371 | Bouwkundig element
Kerkeberg (Zwevegem)
Reeds in 1599 werd een orgel geplaatst; vermoedelijk was het een werk van H. Snoeck.
ID: 81077 | Bouwkundig element
Kerkomtrek (Zwevegem)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met onregelmatig grondplan, een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte 'headstones' voor Britse en rechthoekige graven voor Duitse doden.
ID: 92368 | Bouwkundig element
Kerkomtrek (Zwevegem)
Het huidig orgel is een werk van Jules Anneessens (Menen), uit 1938-1939.
ID: 81147 | Bouwkundig element
Kerkstraat (Zwevegem)
Neogotische kerk heropgebouwd in 1918 naar de originele pannen van 1874 en naar ontwerp van architect Leopold De Geyne uit Kortrijk. Het gebouw is omgeven door loofbomen, enkele kerkbanken, een pastoorspad, een gedenksteen, voorgeplaatst gietijzeren kruis, Heilig Hartbeeld en tevens calvarie met ijzeren Christusbeeld. Driebeukig bedehuis met voorgeplaatste westertoren; sacristie en recenter dienstgebouw., voormalige doopkapel en traptoren. Rode baksteenbouw, met gebruik van arduin en leien bedaking. Toren gemarkeerd door versneden steunberen op de hoeken. Schip van zeven traveeën met aflijnende getrapte fries geritmeerd door spitsbogige muuropeningen en versneden steunberen. Oostelijke zijpuntgevels getypeerd door vlechtingen.
ID: 81149 | Bouwkundig element
Kerkstraat 6 (Zwevegem)
Voormalige pastorie, nu deels in gebruik als gemeentehuis. Dubbelhuis uit de jaren 1930. Lijstgevel van rode baksteen, naastgelegen garage met trapgevel. Deurtravee oplopend in dakkapel, deur in driepasboog met nis en Onze-Lieve-Vrouwbeeld.
ID: 80931 | Bouwkundig element
Kortrijkstraat 126 (Zwevegem)
Dorpswoning uit de jaren 1920 met parement van gediversifieerde baksteen. Met zorg uitgewerkte lijstgevel zie fries met driedubbele overhoekse muizentandfries en muurdammen met overhoekse verbanden.