Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1568 resultaten


ID: 75822 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Markt (Retie)
Vrijstaande kerk met bewaarde - in de 19de eeuw gerestaureerde - gotische toren en een neogotisch schip, transept en koor van 1871-1872.


ID: 308449 | Archeologisch / Landschappelijk element

Romeinse weg Tongeren-Maastricht deel Valmeerstraat

Herderen (Riemst)
Tussen de Valmeerstraat en het kruispunt van de Tongersesteenweg met de Kruisherenstraat loopt over een afstand van 630 m de Romeinseweg, een  wegtracé dat vermoedelijk teruggaat tot de Romeinse periode en deel is van het tracé Tongeren-Maastricht. 


ID: 308448 | Archeologisch / Landschappelijk element

Romeinse weg Tongeren-Maastricht- deel Burgemeester Marresbaan

Vroenhoven (Riemst)
Tussen de Burgemeester Marreslaan in Lafelt-Vlijtingen en het Albertkanaal in Vroenhoven loopt over een afstand van 1200 m een wegtracé dat vermoedelijk teruggaat tot de Romeinse periode. De weg is grotendeels onverhard en liep oorspronkelijk door tot in Maastricht.


ID: 36972 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stefanus met kerkhof

Bampstraat (Riemst)
De huidige kruiskerk vervangt een romaans of vroeg-gotisch gebouw, dat in 1846 werd afgebroken, op de toren na. Ten noorden en ten oosten sluit het kerkhof bij de kerk aan.


ID: 36929 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Hubertus met kerkhof

Brugstraat 42, St.-Hubertusstraat 13 (Riemst)
Recente zaalkerk uit 1938, gebouwd naar ontwerp van M. Klinkers en aanleunend bij de Maasgotische toren van de oorspronkelijke kerk uit de 15de-16de eeuw. De kerk wordt omgeven door een kerkhof.


ID: 36947 | Bouwkundig element

Burcht van Millen

Kattestraat 22, 20A (Riemst)
De burchtruïne omvat twee evenwijdige tegenover elkaar gelegen gebouwen, waarvan het oosten voorzien is van een ronde toren.


ID: 36955 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Eggertingen

Langstraat 29/1-9 (Riemst)
Semi-gesloten hoeve, met gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, afgesloten door een ijzeren hek, waarvan de kern gevormd wordt door een merkwaardige vakwerkconstructie.


ID: 308450 | Archeologisch / Landschappelijk element

Romeinse weg Tongeren-Maastricht deel Billerweg

Oude Steenstraat (Riemst)
De Oude Steenstraat maakt deel uit van het Romeins wegtracé dat ook op de Ferrariskaart wordt vermeld. Ondanks de ruilverkaveling tekent het vervolg van het oorspronkelijke tracé zich nog duidelijk af in het landschap.


ID: 46800 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapelberg en kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Achtel 52 (Rijkevorsel)
Hooggotische kapel onder leien zadeldak met dakruiter met ingesnoerde naaldspits, smeedijzeren kruis en klokje, gebouwd op een kunstmatige berg met grasveld en bomenbestand van eik, beuk en linde.


ID: 23375 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Plaats (Roeselare)
Driebeukige kerk uit de 17de eeuw met westtoren uit de 15de eeuw, in 1895 in oostelijke richting uitgebreid met drie traveeën, een apsis en een nieuwe sacristie naar ontwerp van J. Soete (Roeselare). Voormalig kerkhof afgezet door middel van recent bakstenen muurtje met ezelsrug tussen postamenten; ijzeren poort tussen postamenten van arduin. Enkele 19de-eeuwse grafstenen tegen de muur ten noorden van de kerkingang. Oorlogsgedenkteken van 1921 tegenover de ingang. Roepsteen tussen zuidwestelijke steunberen aan de ingang van de kerk.