Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 87032 | Bouwkundig element

Notelaerenhoeve

Kanegemstraat 105 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een begraasd erf met losse verharding. Begin-20ste-eeuwse hoeve met een schuurvolume dat gedeeltelijk opklimt tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Aan de noordzijde van het erf een boerenhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën in donkerrode baksteen onder leien mansardedak. Bakstenen landgebouwen met behouden bakstenen stoepjes. Aan de westzijde van het erf staat een stal onder zadeldak. Ten zuiden een langwerpige schuur/stal onder overkragend zadeldak. Bewaard houtwerk, waaronder halve staldeurtjes en schuifpoort met klinket. Ten zuiden is een overdekte mestvaalt aangebouwd. Klein stalletje aan de zuidwestzijde van het erf.


ID: 87118 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kanegemstraat 137 (Tielt)
Hoeve met losstaande bestanddelen, voornamelijk daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw, met een geschiedenis die opklimt tot de 17de eeuw, zie voorkomen op een schetsmatige kaart van de parochie Kanegem (circa 1600), en weergave van twee parallelle volumes in het landboek van Kanegem (1762).


ID: 87119 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kanegemstraat 155 (Tielt)
Hoeve met losstaande gebouwen, waarvan boerenhuis teruggaat tot het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw, zie voor het eerst voorkomend op het primitief kadasterplan (circa 1830). Gelegen aan noordzijde van de huidige Kanegemstraat, bereikbaar langsheen het oudere tracé dat ten noorden van de hoeve loopt.


ID: 87122 | Bouwkundig element

Gesubsidieerde Vrije Basisschool

Kanegemstraat 168 (Tielt)
Gesubsidieerde Vrije Basisschool, voormalige kloosterschool, gelegen op de hoek van Kanegemstraat en Espestraat. Schoolgebouwen van twee bouwlagen in verankerde rode baksteen onder vernieuwde zadeldaken in Vlaamse pannen.


ID: 87123 | Bouwkundig element

Samenstel van dorpswoningen

Kanegemstraat 174-176 (Tielt)
Samenstel van éénlagige woonhuizen. Dubbelhuisjes met witgeschilderd gecementeerd en verankerd gevelparement met imitatievoegwerk, onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok parallel met straat).


ID: 87124 | Bouwkundig element

Huis Braekevelt

Kanegemstraat 175 (Tielt)
Huis Braekevelt. Vrijstaand woonhuis met cottage-invloeden, en voormalig atelier van timmerman-schrijnwerker Karel Braekevelt, opgetrokken in 1908. Combinatie van lijst- en puntgevel in rode baksteen getypeerd door gele baksteen banden en sierankers, natuurstenen plint, houten geprofileerde kroonlijst op voluutvormige modillons. Ten zuiden een eenlagig bijgebouw, voormalige schrijnwerkerij, teruggaand op een ouder woonhuis.


ID: 87125 | Bouwkundig element

Schoolmeesterswoning

Kanegemstraat 185 (Tielt)
Vrijstaand woonhuis, voormalige schoolmeesterswoning, gelegen tegenover de kloosterschool, gebouwd in 1885 in opdracht van Benoit Decock, schoolmeester te Kanegem. Verankerd bakstenen eenlagig dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 87126 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning

Kanegemstraat 186 (Tielt)
Half vrijstaand breedhuis, restant van de vroegere gemeenteschool, in opdracht van de gemeente Kanegem gebouwd in 1829 ten westen van de kerk.


ID: 86702 | Bouwkundig element

Hoeve

Kanegemstraat 20 (Tielt)
Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Onverhard erf met kasseistoepjes aan woonhuis en schuur. Eenlagig woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak (golfplaten), naar verluidt oorspronkelijk met strobedekking. Bakstenen lijstgevel met getoogde en beluikte muuropeningen. Houtwerk met grote roedeverdeling en gedeeld bovenlicht; korfboogdeurtje. Aan weerszijden respectievelijk aanbouw onder lessenaarsdak en klein stalletje. Parallelle bakstenen schuur eveneens onder golfplaten bedaking. Klein bouwvallig bakhuis onder pannen zadeldak.


ID: 87128 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kanegemstraat 201 (Tielt)
Burgerhuis, gebouwd in 1874 op een voorheen onbebouwd perceel, in opdracht van Constant Loosveldt, koster te Kanegem. Kende in de loop van de 20ste eeuw een functie als bakkerij. Woonhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak in mechanische pannen.