Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 86739 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch winkel-woonhuis

Kortrijkstraat 28 (Tielt)
Laatclassicistisch winkelpand minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830); na vereniging met naastgelegen pand in 1869 gedeeltelijk herbouwd en het jaar erna opgesplitst. Gepleisterde en geschilderde baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Begane grond voorzien van imitatiebanden en zwartgeschilderde plint, heden met drieledige winkelpui.


ID: 86740 | Bouwkundig element

Herberg De Stad Kortrijk

Kortrijkstraat 30 (Tielt)
Voormalige herberg "De Stad Kortrijk". Laatclassicistisch pand, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) dat geen enkele volumewijziging ondergaat tot op heden. Geschilderde en gepleisterde lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Geprofileerde kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen; T-ramen met later ingebracht (gekleurd) glas in lood met ruitmotief in bovenlichten. Aangepaste, vlak gepleisterde begane grond met winkelpui.


ID: 86741 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkel-woonhuis

Kortrijkstraat 31, 31A (Tielt)
Neoclassicistisch handelspand, in kern twee smallere panden die volgens kadaster in 1862 worden samengevoegd in opdracht van weduwe C. Van Gavere-Regelbrugge. Later wordt een haakse aanbouw aan de zuidzijde afgebroken voor uitbreiding aan de achterzijde.


ID: 86730 | Bouwkundig element

Winkel

Kortrijkstraat 4 (Tielt)
Voormalig winkelhuis met oudere kern opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume met kleine achterbouw weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830); volgens kadaster gedeeltelijk herbouwd in 1913 in opdracht van winkelier Camiel Dooms.


ID: 86743 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Kortrijkstraat 44-46 (Tielt)
Neoclassicistisch herenhuis gebouwd in 1890 in opdracht van weduwe Adolphe Decroix, brouwster, vermoedelijk naar ontwerp van architect Jules Vercoutere. Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak.


ID: 86744 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkel-woonhuis

Kortrijkstraat 57 (Tielt)
Neoclassicistisch handelspand gebouwd volgens kadaster in 1878 in opdracht van Jan Debels na sloop van vier achter elkaar gelegen kleine panden met smal steegje, dat eveneens wordt ingenomen. Gepleisterde en geschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak. Lijstgevel met verdiepte panelen in borstwering en in attiek. Verbouwde begane grond met winkelpui.


ID: 86745 | Bouwkundig element

Sint-Jozefscollege

Kortrijkstraat 59 (Tielt)
Gebouwen van het voormalige Sint-Jozefscollege. Hoofdgebouwen aan de straatzijde bestaande uit twee panden in traditionele stijl, respectievelijk gebouwd in 1864-1866 (rechts) en in 1905 (links). Rechterpand in mengeling van laatclassicistische en traditionele stijl, complex van tien traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Linkerpand, half vrijstaand volume in traditionele stijl van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 86746 | Bouwkundig element

Sint-Michielsinstituut

Kortrijkstraat 75 (Tielt)
"Sint-Michielsinstituut" of "Klein College", deel uitmakend van het Sint-Jozefscollege, gebouwd in 1842. In 1903 wordt een nieuwe kapel ingezegend. Neoclassicistisch pand van negen traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Twee haakse achterbouwen, onder meer voormalige kapel.


ID: 86732 | Bouwkundig element

Herberg De Spiegel

Kortrijkstraat 8 (Tielt)
Voormalige herberg De Spiegel, gebouwd volgens kadaster in 1860 in opdracht van de Tieltse brouwer Albinus Colle. Enkelhuis van twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 86750 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Kortrijkstraat 99 (Tielt)
Neoclassicistisch herenhuis, gebouwd volgens kadaster in 1882 in opdracht van Jan Boone, burgemeester van Tielt, met een grote achterliggende lusttuin met broeikas. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, met een ontpleisterde sobere lijstgevel.