Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 200970 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Adinkerke met Brits ereperk

Heldenweg (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf eind september 1914, als uitbreiding van het bestaande kerkhof van Adinkerke. De begraafplaats omvat ook een Brits militair ereperk. De gebogen voormuur is uitgewerkt in de vorm van een arcade met gekoppelde rondboogopeningen op hardstenen deelzuiltjes, met centraal een hogere toegangspoort onder puntgevel met tweeledig smeedijzeren hekken. De graven zijn doorgaans in dubbele rijen aangelegd.


ID: 213255 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Heldenweg (De Panne)
Oorlogsgedenkteken met beeld van Octave Rotsaert voor de militaire doden van Adinkerke en Veurne-Bewesterpoort. Het gedenkteken werd onthuld in 1922. Na de Tweede Wereldoorlog werden nieuwe namen van oorlogsslachtoffers toegevoegd.


ID: 92106 | Bouwkundig element

Orgel  van de Koninklijke Kapel van de paters Oblaten

Kapellelaan 3 (De Panne)
Orgel van Jean-Emile Kerkhoff (Schaarbeek), gebouwd in het eerste decennium van de 20ste eeuw voor een privé-persoon in Vilvoorde, en door de paters Oblaten aangekocht in 1930.


ID: 200966 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats De Panne

Kerkstraat (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf januari 1918. De begraafplaats heeft een rechthoekige plattegrond, met rechthoekige perken die geometrisch zijn aangelegd rond een centrale vlaggenmast. De rijen graven zijn meestal dubbel, rug aan rug, aangelegd, met aanplantingen ertussen.


ID: 16253 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art nouveau

Konijnenweg 1_1-2, Zeelaan 95 (De Panne)
Bakstenen hoekhuis in art-nouveaustijl van 1927, zie jaarsteen in erkervormig vooruitspringende straatgevel, met een kenmerkende behandeling van de vensters.


ID: 213256 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Koning Albertplein (De Panne)
Gedenkteken voor de militaire doden van de Eerste Wereldoorlog van De Panne. Het gedenkteken naar ontwerp van Jules Bernaerts, werd in 1922 in aanwezigheid van koning Albert onthuld. Na de Tweede Wereldoorlog werden nieuwe namen toegevoegd.


ID: 16184 | Bouwkundig element

Burgerhuis Nele

Koninginnelaan 16 (De Panne)
Modernistisch hoekhuis met afgeronde, hoger uitstekende hoektravee, gesigneerd en gedateerd L. Legein, De Panne, 1934, zie gevelsteen in plint.


ID: 16186 | Bouwkundig element

Woning Joly

Koninginnelaan 25 (De Panne)
Modernistisch ontwerp van architect L. Legein van 1938-1939 (volgens bewoners).


ID: 16189 | Bouwkundig element

Modernistische villa Kamba

Koninginnelaan 48 (De Panne)
"Kamba", gesigneerd en gedateerd L. Legein 1934, op gevelsteen links van garage.


ID: 200974 | Bouwkundig element

Adinkerke Military Cemetery

Kromfortstraat (De Panne)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van N.A. Rew. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en specifieke grafstenen voor Britse, Duitse, Tsjechische, Russische en een Egyptische dode.