Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 38506 | Bouwkundig element

Villa Les Conifères

Wilgenstraat 3 (De Pinte)
Grote villa gebouwd door boomkweker G. Van Overbergh in 1932 op het domein van het oude zogenaamd Goed te Twee Dreven, een leen afhankelijk van de heerlijkheid van Overmeers van de Gentse Sint-Pietersabdij. Blokvormige, beschilderde bakstenen villa van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen, naar ontwerp van de Brusselse architect O. Francotte.


ID: 86250 | Bouwkundig element

Textielbedrijf Velouta

Beverenstraat 17, 33 (Deerlijk)
Weverij volgens de kadastrale gegevens opgericht circa 1933. Bedrijfsgebouw opgetrokken in functionele stijl. In 1964 breidt de weverij sterk uit. Rode baksteenbouw onder plat dak.


ID: 86251 | Bouwkundig element

Burgerhuis met bedrijfsgebouwen Chocolaterie Roger Carette Pralineur

Beverenstraat 21 (Deerlijk)
Deels vrijstaande interbellumburgerwoning met achtergelegen bedrijfsgebouwen "Chocolaterie Roger Carette Pralineur". In oorsprong weverij, volgens de kadastrale gegevens opgericht in 1936 en bijhorende woning in 1939. Gele baksteenbouw op arduinen plint; pannen schilddak. Plastisch uitgewerkt gevelparement, zie de markante afgeronde hoekerker met gebogen frontonbekroning.


ID: 86253 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Beverenstraat 27 (Deerlijk)
Modernistische burgerwoning uit de jaren 1930. Bakstenen parement getypeerd door de doorgetrokken erker met afgeronde hoek. Oksel bekleed met bleke keramiektegels.


ID: 86254 | Bouwkundig element

Eclectische villa

Beverenstraat 30 (Deerlijk)
Eclectische villa volgens de kadastrale gegevens gebouwd in 1930, geïnspireerd op de Engelse cottage-architectuur zie verschillend materiaalgebruik (baksteen en bepleistering), de loggia en erker. Aan de straat afgezet door muurtje en haag. Gediversifieerde geel-oranje baksteenbouw onder afgewolfde zadeldaken.


ID: 86256 | Bouwkundig element

Villa Fraaie Rozen

Beverenstraat 42 (Deerlijk)
Volgens de kadastrale gegevens gebouwd in 1934. Aan de straat afgezet door eenvoudig bakstenen muurtje. Gele baksteenbouw onder pannen schilddak. Parement beïnvloed door de geometrische art deco, zie plastische gevelbehandeling en de regionale architectuur, zie afgeronde puntgevel met gestileerde voluten.


ID: 86265 | Bouwkundig element

Vrije basisschool Belgiek

Breestraat 65 (Deerlijk)
Wijkschooltje van het gehucht Belgiek, hier gebouwd in 1919 door de zusters van Sint-Vincentius à Paulo. Bewaarde, dwars ingeplante klassenvleugel, uitgebreid in 1930.


ID: 86270 | Bouwkundig element

Burgerhuis

De Cassinastraat 33 (Deerlijk)
Eenvoudige burgerwoning volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1934. Bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen voor de overhoekse muizentandfries, vensteromlijstingen en fries.


ID: 86279 | Bouwkundig element

Pijlerkapel

Gaaistraat (Deerlijk)
Kapel gelegen aan de erfoprit van Hof het Motvelt. Bakstenen kapel opgericht in 1920 naar aanleiding van een dodelijk ongeval. Bakstenen bedehuisje onder pannen zadeldak doorbroken door keperboogvormige nis met Christus aan het kruis.


ID: 86281 | Bouwkundig element

Wegkapel van 1924

Gaaistraat (Deerlijk)
Wegkapel van 1924, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. De huidige kapel vervangt een oudere kapel die vernield werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Gerestaureerd in het voorjaar van 2006. Eenvoudige bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder pannen zadeldak. Gecementeerde plint. Puntgevel met druiplijstje doorbroken door rondboogdeur. Bepleisterd en geschilderd interieur met Onze-Lieve-Vrouwbeeld.