Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19933 resultaten


ID: 86509 | Bouwkundig element

Dorpswoning met winkel en werkplaatsen

Waregemstraat 92 (Deerlijk)
Voormalig winkel-woonhuis uit de jaren 1930. Bakstenen lijstgevel (lintvoegen) gekenmerkt door het gebruik van granito voor de geometrische muurvlakken.


ID: 304562 | Bouwkundig element

Bruggenhoofd Gent

Astene (Deinze), Baaigem, Gavere, Semmerzake, Vurste (Gavere), Gontrode, Melle (Melle), Bottelare, Lemberge, Melsen, Munte, Schelderode (Merelbeke), Eke, Nazareth (Nazareth), Gijzenzele, Landskouter, Moortsele, Oosterzele, Scheldewindeke (Oosterzele), Wetteren (Wetteren)
Belgische verdedigingslinie met bunkers, tussen 1934 en 1938 aangelegd op een achttal kilometer ten zuiden van Gent, meer bepaald tussen Astene (Deinze) en Kwatrecht (Wetteren).


ID: 38266 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Aarseleweg 20 (Deinze)
Gemeenteschool en onderwijzerswoning gebouwd in 1860 naar ontwerp van architect 't Kindt. Bakstenen schoolhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken. Haaks erachter gebouwde schoollokalen onder meer gedateerd 1921.


ID: 308249 | Bouwkundig element

Bunker As5

Achterstraat (Deinze)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van het steunpunt Astene en bestaat uit twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening.


ID: 305863 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vredesboom

Ardense Jagersstraat-Gottem, Polderweg (Deinze)
Naast de kerk van Gottem staat een geknotte linde. De linde is na de Eerste Wereldoorlog aangeplant als vredesboom, ter herdenking van de herwonnen vrede.


ID: 300199 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Bagattestraat, Leernsesteenweg (Deinze)
De opgaande linde staat rechts achter de gedenkkapel Heilig Hart. De vredesboom werd in 1919 aangeplant.


ID: 35554 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Poesele

Bredeweg 4 (Deinze)
Hoekhuis van één bouwlaag onder zadeldak; vermoedelijk oude kern verbouwd in de jaren 1930 als gemeentehuis.


ID: 35067 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Cyriel Buyssestraat 1 (Deinze)
Burgerhuis van twee bouwlagen met zadeldak, heropgebouwd circa 1911 in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Rechts van het huis ijzeren hek, toegang tot de nog bestaande remises en paardenstallen van de voormalige brouwerij.


ID: 38232 | Bouwkundig element

Hoeve

Damstraat 120 (Deinze)
Heropgebouwde hoeve na de vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog, met ommuurd erf palend aan het kerkhof. Woonhuis van drie en één travee onder zadeldak, naar verluidt daterend van 1923.


ID: 38320 | Bouwkundig element

Lagere School

Dentergemstraat 55 (Deinze)
Gesubsidieerde vrije lagere school van de zusters van Sint-Vincentius van Deftinge, opgericht in 1905. Op de huidige rooilijn iets vooruitspringend dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend van 1928.