Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6631 resultaten


ID: 92035 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Blasius

Andreas Verbrigghestraat (Poperinge)
Van het orgel dat in 1789 door de Rijselse orgelmaker J.J. vander Haeghen gebouwd werd, rest heden enkel de orgelkast. Het binnenwerk werd vernield in 1794 door plunderende Franse benden. Vanaf dat tijdstip tot 1903 zijn geen geschiedkundige gegevens meer voorhanden. Het is niet uit te sluiten dat de kerk heel die tijd zonder orgel gebleven is. In 1903 werd een instrument uit de kerk van Sint-Jan-de-Doper in Duinkerke (F-Dunkerque) in de lege orgelkast van Krombeke overgeplaatst door Frederik Loncke (Esen).


ID: 30915 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Winterbeek

Bethunestraat 1 (Poperinge)
Hoeve met losse, lage bestanddelen onder pannen zadeldaken met bliksemafleiders, U-vormig gegroepeerd rondom een verhard erf met grastuin in de plaats van de voormalige vaalt.


ID: 31284 | Bouwkundig element

Hoevetje

Blasiusstraat 17 (Poperinge)
Nabij de dorpskom gelegen hoevetje met losse, lage bestanddelen. Met gras begroeid erf, deels verhard door bakstenen stoepen en paden, aan straatzijde deels afgezet door middel van betonnen muur, deels door doornhaag. Moestuin voor het boerenhuis; boomgaard, ten oosten; vaalt met bakstenen wanden te midden van het erf.


ID: 31285 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blasiusstraat 41 (Poperinge)
Hoeve met losse, rode bakstenen, bestanddelen onder zadeldak, willekeurig opgesteld rondom een erf. Het boerenhuis en meerdere andere delen dateren uit het laatste kwart van de 19de eeuw.


ID: 31448 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Blokstraat 22 (Poperinge)
Hoeve met losse bestanddelen rond een onverhard erf, met een dwarsschuur uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 30923 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boescheepseweg 28 (Poperinge)
Dieper in gelegen hoeve met losse lage bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een met grint bedekt rechthoekig erf. Grote dwarsschuur onder zadeldak met twee wolfseinden en overstekende dakrand op houten modillons, uit de 19de eeuw. Hopast uit het laatste kwart van de 19de eeuw-eerste kwart van de 20ste eeuw. Boerenhuis onder overstekend zadeldak met wolfseind links, naar verluidt in kern opklimmend tot circa 1770.


ID: 30952 | Bouwkundig element

Slagerij

Boeschepestraat 125 (Poperinge)
Voormalige slagerij, zie de rundskop van het deurbovenlicht. Breedhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk uit eind 18de eeuw echter met overwegend 19de-eeuws uitzicht.


ID: 30935 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis met koetsgebouw

Boeschepestraat 15 (Poperinge)
Classicistisch herenhuis met koetsgebouw rechts, uit het tweede en derde kwart van de 18de eeuw. Het huis werd mogelijk gebouwd in 1745 door Nicolaas François van Renynghe (1695-1766), lid van de illustere gelijknamige Poperingse familie.


ID: 30929 | Bouwkundig element

Herenhuis

Boeschepestraat 2 (Poperinge)
Voormalige herenwoning op de hoek bij de Deken De Bolaan. Vermoedelijk gebouwd in het laatste kwart van de 18de eeuw-eerste kwart van de 19de eeuw, maar mogelijk teruggaand op de oudere kern van een diephuis. Behouden voorgevel aan de Boeschepestraat van acht traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak.


ID: 30938 | Bouwkundig element

Herenhuis

Boeschepestraat 20 (Poperinge)
Herenhuis uit het laatste kwart van de 18de eeuw, tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekruisstraat. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een licht gebogen zadeldak met mechanische pannen.