Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 300606 | Bouwkundig element

Woning Deconynck-Cornelis

Maaltemeers 86 (Gent)
Villa gebouwd op de hoek van de Armand Bourdonlaan en Maaltemeers, volgens een bouwaanvraag van 1975 in opdracht van Henri Deconynck en Rita Cornelis. De woning is een ontwerp van de Oostendse architect Marcel Molleman, zoals vermeld op een gevelsteen in de bakstenen omheiningsmuur: M. Molleman Architect. Volgens een bouwaanvraag van 1983 werd de woning ten zuiden uitgebreid met een bureau naar ontwerp van dezelfde architect.


ID: 26670 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve 't Maegher Goet en omgeving

Magergoed 1-2 (Gent)
Voormalige hoeve waarvan het woonhuis een zeldzaam overblijfsel is van laatmiddeleeuwse architectuur. Vroegste vermelding van het Maegher Goet dateert van 1577. Midden in het veld gelegen hoeve op het eind van de met bomen afgezette dreef. Monumentale toegangspoort van het 17de-eeuwse type sluit de westelijke zijde af van een vroeger flessenhalsvormig omwald erf gemarkeerd door bomenrijen. Woonhuis uit de 15de-16de eeuw op motte ten oosten met gedichte vierkante binnenwal. Stal- en schuurvleugel, gedateerd 1873, tegen de noordelijke kant van het erf.


ID: 215868 | Bouwkundig element

Sint-Paulusinstituut

Marathonstraat 35 (Gent)
Het Sint-Paulusinstituut in de Marathonstraat is volgens de bouwaanvraag van 1969 opgericht in opdracht van de Broeders van Liefde naar een ontwerp van architect Albert Lefebure uit Zelzate. Het moderne schoolgebouw heeft een L-vomrige plattegrond is opgericht in een open, groene omgeving aan de noordzijde van de straat.


ID: 307164 | Bouwkundig element

Radiogebouw BRT 2 - Oost-Vlaanderen

Martelaarslaan 232 (Gent)
Begin jaren zeventig trok de BRT een omroepgebouw op aan de Martelaarslaan met een opvallende gevel in architectonisch beton naar ontwerp van architect Albert E. Preys.


ID: 307167 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Westrode

Martelaarslaan 374-400 (Gent)
Westrode is een modernistisch flatgebouw dat in 1964 opgetrokken werd naar ontwerp van ingenieur-architect Richard Van de Sompel, op de hoek van de Martelaarslaan en de Bijlokevest.


ID: 301710 | Bouwkundig element

Woning en atelier Blondeel

Mazestraat 46 (Gent)
Woning en atelier van glazenier Armand Blondeel, gebouwd naar een ontwerp van Dan Grootaert uit 1959. De woning is heel herkenbaar bewaard en is een representatief voorbeeld van Grootaerts kenmerkende, modernistische stijl. De vrijstaande woning bestaat uit twee volumes van één bouwlaag onder uitkragende lessenaarsdaken, met een functionele scheiding tussen het woongedeelte en het atelier.


ID: 307163 | Bouwkundig element

Katoenfabriek van Union Cotonnière (UCO)

Maïsstraat 142, 142B (Gent)
In 1948 werd in opdracht van de Union Cotonnière een reusachtige spinnerij en weverij gerealiseerd met een revolutionaire constructie van geprefabriceerde liggers in spanbeton van ingenieur Gustave Magnel en de firma Blaton-Aubert, verscholen achter een eerder traditioneel gevelontwerp van architect Jean Hebbelynck.


ID: 301711 | Bouwkundig element

Woning Van der Plaetsen

Melkweide 36 (Gent)
Villa gebouwd voor de heer en mevrouw Jozef Van der Plaetsen-Maertens, volgens bouwplannen van architectenbureau BARO uit 1970. De plannen waren uitgewerkt en ondertekend door Johan Baele en nagezien door Herman Van de Velde. De villa is opgebouwd uit een dynamische schakeling van verspringende, strakke, een- en tweelaagse volumes onder platte daken.


ID: 18523 | Bouwkundig element

Mimosawijk

Mimosastraat 108-110, 126-130, 150, 170 (Gent)
Groep sociale woningen volgens gedenkplaat gebouwd door de "Gentsche Maatschappij voor Goedkope Woningen" naar ontwerp van architect Oscar Van de Voorde in 1932. Het project omvatte 239 woningen: 179 huizen met vijftien hoekhuizen.


ID: 306751 | Bouwkundig element

Woning De Bruycker

Mimosastraat 117 (Gent)
Woning De Bruycker is een representatief voorbeeld van een rijwoning ontworpen door het architectenbureau Raman & Schaffrath in 1969. De woning valt op door haar gesloten exterieur, opgebouwd uit eenvoudige geometrische vormen als cilinders en rechthoekige vlakken.