Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 87824 | Bouwkundig element

Begraafplaats De Warande

Albrecht Rodenbachstraat (Oostkamp)
Gemeentelijke begraafplaats ontstaan in de periode 1973-1976, na de sluiting van het oude kerkhof naast de Sint-Pieterskerk. dieper in gelegen toegangsgebouw, daterend van 1973. Baksteenbouw onder leien schilddak met op de nok een centrale klokkenstoel. Omhaagde begraafplaats met rechthoekig grondplan. Gekasseide hoofdpaden in kruisvorm; bijkomende paadjes tussen de grafvelden en grasperken met betonnen tegels.


ID: 87825 | Bouwkundig element

Hoeve

Albrecht Rodenbachstraat 46 (Oostkamp)
Hoeve uit het begin van de 19de eeuw, zwaar gerenoveerd in de jaren 1930 en 1950. In oorsprong twee verschillende volumes, bestaande uit een voormalig woonhuis en stal, heden op een L-vormige plattegrond, gelegen rondom een gekasseid erf. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, afgedekt door half gemansardeerde zadeldaken.


ID: 88152 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapelletje

Baliebrugstraat (Oostkamp)
Kapel met rechthoekig grondplan. Rode baksteenbouw met trapgevel met arduinen dekstenen aan de voorzijde, onder een dak met rode mechanische pannen, gebouwd circa 1945.


ID: 88346 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Banebosdreef 6 (Oostkamp)
Hoeve van het langgeveltype gelegen aan een onverhard erf met pomp. De hoeve gaat terug tot op het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Eénlaags boerenhuis van vier traveeën met geïncorporeerde stal en aanpalende bergruimte. Aan de overzijde van het erf is vermoedelijk het bakhuis bewaard gebleven.


ID: 87827 | Bouwkundig element

Kapel De Grote Linde

Beernemsestraat (Oostkamp)
Gebouwd uit dankbaarheid voor het behoud van de hoeve de Grote Linde na de Slag om Moerbrugge in 1944. Bakstenen kapelletje op een met cement bezette plint onder een steil zadeldak bedekt met grijze natuurleien.


ID: 87930 | Bouwkundig element

Home voor weeskinderen

Boudewijnlaan 46 (Oostkamp)
Home voor weeskinderen, gebouwd in het begin van de jaren 1960 naar een ontwerp van architect Axel Ghyssaert. Sobere, licht betonnen constructie met witgeschilderde, bakstenen muren.


ID: 87841 | Bouwkundig element

Hoeve

Boudewijnlaan 57 (Oostkamp)
Boerenarbeiderswoning met kleine stal en boomgaard, daterend uit de 18de eeuw en mogelijk gebouwd in opdracht van de kasteeleigenaars van het kasteel Schoonhove.


ID: 87842 | Bouwkundig element

Hoeve Rustenburgh

Boudewijnlaan 72 (Oostkamp)
Eertijds imposante hoeve opklimmend tot 1650-1651, doch in de jaren 1980 vrij ingrijpend verbouwd. Voorbeeld van een hoeve die evolueert van enkele losse bestanddelen in de 17de eeuw naar een hoeve met een vrij gesloten, U-vormige plattegrond in de tweede helft 18de eeuw. Eind jaren 1960 is een vleugel afgebroken, waardoor een L-vormige plattegrond ontstaat om ten slotte te eindigen als hoeve bestaande uit twee losstaande gebouwen in 1989.


ID: 87843 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met losse bestanddelen

Boudewijnlaan 75 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen, gebouwd in de 18de eeuw, voorheen de kasteelhoeve van het ten noorden gelegen kasteel Schoonhove. Relicten van de omwalling met elzenhakhout.


ID: 87844 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Schoonhove

Boudewijnlaan 85, Wilgenbroekstraat 76-78 (Oostkamp)
Uitgestrekt kasteeldomein bestaande uit een 18de-eeuws kasteel, een ten noorden gelegen koetshuis en hovenierswoning, een ten noordwesten gelegen oranjerie en een kasteelpark en -bos met waterpartij en waardevolle, hoogstammige bomen. Eertijds classicistische woning, in de tweede helft van de 19de eeuw verbouwd tot neoclassicistisch kasteel op een rechthoekige plattegrond. De oorspronkelijke, onderkelderde woning telt negen traveeën en twee en een halve bouwlaag, afgedekt door een schilddak.